Wielkanoc 2018



Zapraszamy Państwa  do skorzystania z naszego cateringu przy organizacji wielkanocnych spotkań firmowych i rodzinnych.

 

Bogate menu, które przygotowaliśmy w tym roku, pozwoli  każdemu znaleźć  coś dla siebie.  Można wybierać spośród potraw tradycyjnych, jak również tych bardziej nowoczesnych, wyszukanych. Przygotowaliśmy kilka gotowych zestawów w różnych wersjach cenowych, aby ułatwić Państwu podjęcie decyzji. Prosimy o kontakt, pomożemy dobrać menu oraz  usługi dodatkowe, takie jak obsługa kelnerska, dekoracja, czy zastawa stołowa.

 

 

Poniżej dwa przykładowe zestawy wielkanocne:

 

 

 

 

Zestaw I:

 

Przystawki:

  • półmiski jaj: faszerowanych kolorowymi pastami, garnirowanych szynką, łososiem i serem oraz zapiekanych
  • chrupiące rurki nadziane pastą jajeczną z pieczarkami i świeżymi ziołami oraz pastą z szynki, jajka i szczypiorku
  • kiełbaski frankfurterki w cieście francuskim posypanym sezamem
  • medalioniki z wieprzowiny, białej kiełbasy z dodatkiem kwaśnych jabłek i ziołowych grzanek
  • roladki ze świeżego ogórka wypełnione twarożkiem z rzodkiewką, koperkiem i szczypiorkiem

 

Sałatki:

  • świeża z rzodkiewką, zielonym ogórkiem, kiełkami, rzeżuchą i pomidorkami koktajlowymi
  • ziemniaczana z bekonem, jajkiem i cebulką, aromatyzowana octem winnym
  • pieczywo mieszane
  • chrzan

 

Desery:

  • wybór ciast – 3 rodzaje (sernik, baba wielkanocna, mazurek)

 

Zestaw II:

 

Bufet gorący

 

  • policzki wołowe w sosie z piwa, musztardy i czekolady
  • grillowany halibut z puree z kalafiora
  • przegrzebki w sosie mandarynkowym ułożone na liściach grilowanej cykorii
  • gratin z ziemniaków i batatów z cukinią
  • komosa ryżowa z szalotką i orzechami włoskimi
  • bukiet surówek

 

Bufet zimny

 

Przystawki:

  • jajka zapiekane wypełnione runem leśnym podane na piasku bekonowym
  • przekąska z przepiórczych jaj, plastrów suszonej szynki, kiełków i pomidorków cherry
  • duet pasztetów: pasztet z dziczyzny z jałowcem, grzybami i rozmarynem, pasztet z gęsi i królika z pistacjami, podane z sosem cumberland
  • mostek cielęcy z omletem, kaparami i suszonymi pomidorami
  • polędwiczki wieprzowe z musem śliwkowym, mascarpone, skropione winnym auszpikiem
  • carpaccio z łososia z czerwonym pieprzem, rukolą i oliwą cytrynową

 

Sałatki:

  • z pieczonymi w ziołach ziemniakami, charizo, zielonego groszku z sosem jogurtowo-czosnkowym
  • z rukolą, marynowaną w winiaku wołowiną, gruszką, orzechami piniowymi i włoskimi skropiona dressingiem orzechowo-miodowym
  • z bobem, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami, kindziukiem czosnkowym i bazyliową oliwą
  • pieczywo mieszane
  • chrzan
  • ćwikła
  • sos tatarski
  • sos wiosenny

 

Desery i napoje:

  • wybór ciast – 6 rodzajów (serniki, baba wielkanocna, mazurek, pascha, czekoladowe Brownie z orzechami)
  • owoce filetowane

napoje zimne: woda niegazowana i gazowana, soki owocowe – 0,5 l