CATERING WEGAŃSKI

Coraz bardziej popularne staje się zdrowe odżywianie. W ramach zdrowego odżywiana niezwykły rozwój przeżywa kuchnia roślinna stanowiąca podstawę diety wegańskiej. Jeszcze kilka lat temu nie zdawaliśmy sobie sprawy, jak dużo ciekawych przepisów można przygotować bazując wyłącznie na produktach pochodzenia roślinnego. Po zagłębieniu się w podstawowe przepisy stwierdziliśmy, że warto eksperymentować i tworzyć nowe potrawy tak chętnie poszukiwane przez wegan, ale nie tylko przez nich. Wiele osób dbając o swój wygląd i stosując zasady zdrowego odżywiania coraz chętniej sięga po dania wegańskie.

Obecnie w każdym menu (bankiet, koktajl, wesele, Garden Party, uroczystość rodzinna czy grill) umieszczamy dania kuchni wegańskiej. Czasami klienci domagają się elementów kuchni roślinnej lub życzą sobie wyłącznie takie menu. Pomysłowość ludzka nie zna granic, różnorodność przepisów i łączenie niektórych składników daje ogromne możliwości i dzięki temu nasze menu cateringowe stało się dużo bogatsze. Cyklicznie obsługujemy uczestników biegów Run Vegan, współpracujemy z autorami książki „Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”, organizujemy degustacje potraw wegańskich i cały czas wzbogacamy naszą ofertę o nowe przepisy.

Przekąski wegańskie, popularne finger food czy sałatki, ciasta wegańskie, zupy, dania główne, koktajle, lemoniady – wszędzie przepracowujemy nowe przepisy i dodajemy ciekawe pozycje do naszej bogatej oferty z menu cateringowym.