Przyjęcia prywatne

W dobie gdy czasu nigdy w nadmiarze, godziny przeznaczone na spotkania z bliskimi są zaiste bezcenne. Warto je więc spędzać w atmosferze odprężenia i wypoczynku. Powierzając nam troskę o Twoje przyjęcie, fundujesz sobie pełny relaks, a gościom najwyższą jakość.

Zasmakujesz w pomocy. Nie ważne mała czy duża impreza, zaangażujemy się tak samo, a jakość naszych usług jak zwykle przewyższy cenę.

Jesteśmy do tego stworzeni, zapewniamy wszystko:

  • przygotowanie wyśmienitych potraw w dowolnym stylu
  • wybraną estetykę przyjęcia
  • organizację mebli i namiotów
  • stronę techniczną i nagłośnienie
  • aż po obsługę kelnerską
Co oczywiste, niezależnie od formatu imprezy klient ma zawsze prawo do opcji wegetariańskiej i wegańskiej.

Imprezy okolicznościowe i rodzinne

Dotrzemy wszędzie. Nie ważne czy planujesz piknik na polanie, czy przyjęcie w ruinach zamku. Dzięki pełnej mobilności i kreatywności oferujemy obsługę w każdej lokalizacji, może prócz podwodnej.

Czujemy klimat. Ilu klientów tyle gustów i wymagań. Umiemy słuchać i rozumieć co dla kogo jest ważne. Jesteśmy otwarci na Twoje życzenia, bo to warunek sukcesu. Lubimy usłyszeć, że TWISTER CATERING znowu trafił w punkt.

Wypróbuj sam

Przykładowe menu

Dania gorące

Bufet zimny

Bufet słodki

Napoje

  • Aromatyczny domowy rosół z drobnym makaronem, kawałkami mięsa, plasterkami marchewki i natką pietruszki
  • Zielony krem z warzyw sezonowych podany z serem feta i chipsami z pieczonej marchewki
  • Pierś drobiowa caprese przygotowana z suszonymi pomidorami, serem mozzarella, tymiankiem i sosem cukiniowo – bazyliowym
  • Rolada schabowa faszerowana bekonem, kolorową papryką i czosnkiem niedźwiedzim zanurzona w duszonych kwaszonych ogórkach połączonych z cebulą i śmietaną
  • Fileto dorsza przygotowany na parze z sosem maślano – cytrynowym, kaparami i kremowym szpinakiem
  • Kotleciki z zielonego groszku z liśćmi szpinaku, kaszą jaglaną, pestkami słonecznika i otrębami
  • Kasza gryczana z podsmażoną cebulką i majerankiem
  • Młode ziemniaki podane z koperkiem
  • Mini kluski śląskie własnego wyrobu
  • Ziemniaki w mundurkach opiekane z ziołami
  • Młoda kapusta z koperkiem
  • Buraczki zasmażane z dodatkiem ananasa, miodu i naturalnego octu jabłkowego

 

Dla dzieci:

  • Stripsy z kurczaka panierowane w sezamie
  • Eskalopki z indyka w sosie pomidorowo-koperkowym
  • Pulpeciki drobiowe w sosie śmietanowym

 

Na zakończenie:

  • Półmiski pierogów: tradycyjne z mięsem, zielone ze szpinakiem i białym serem, żółte z ziemniakami, twarogiem i boczkiem okraszone przesmażoną cebulką
  • Klasyczny barszcz czerwony na wywarze warzywnym podany z drożdżowym pasztecikiem wypełnionym mięsem lub kapustą z grzybami
  • Bogracz przygotowany z wołowiny z dodatkiem wędzonego boczku, kolorowej papryki, pomidorów pelati zaprawiony gęstą kwaśną śmietaną posypany świeżym szczypiorkiem
  • Tradycyjny żurek na zakwasie i wędzonych żeberkach serwowany z jajkiem i pieczoną kiełbasą (możliwy w wersji wegańskiej)

Przekąski

  • Koszyczki z ciasta filo wypełnione szynką długodojrzewającą, pesto paprykowym i tapenadą z oliwek
  • Roladka z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, kaparami i cebulą
  • Pierś z kaczki z rukolą i karmelizowanym w miodzie z majerankiem, jabłkiem ze słodką żurawiną
  • Śledź marynowany w cherry z kwaśną śmietaną, młodymi listkami botwiny i słodko-kwaśnym jabłkiem
  • Szpinakowy przekładaniec z kremowym serkiem wędzonym łososiem, kolorową papryką i oliwką
  • Tatar ze śledzia z dodatkiem cebulki i ogórka kwaszonego i żubrówki podany w mini naczynku
  • Mini szaszłyki z pieczonego dorsza, pomidorków koktajlowych, marynowanej cebulki i papryki
  • Placuszki z cukinii z pieczonymi warzywami ze smakowym humusem z dodatkiem kiełków

 

Sałatki:

  • Sałatka grecka z makaronem z cukinii, roszponką, kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, oliwkami i serem feta z sosem vinegrette
  • Sałata rzymska z kolorowymi winogronami, malinami, soczystym grejpfrutem i prażonymi płatkami migdałów polana sosem winnym
  • Mix sałat z rucolą połączony z wędzoną polędwiczką, truskawkami i jajkiem przepiórczym
  • Waniliowe kruche ciasto z kremem waniliowym, powidłami i orzechową bezą
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami, białą czekoladą i płatkami suszonych kiwatów
  • Leśny mech z mascarpone i ziarnami granata
  • Mini ptysie wypełnione waniliowym kremem i owocami
  • Panna cotta z musem owocowym podana w mini naczynku
  • Ptasie mleczko z mleczną czekoladą i wiśnią podane w mini naczynku
  • Deser chia z mango, mleczkiem kokosowym i kawałkami owoców podany w mini naczynku
  • Sezonowe owoce filetowane m. in. ananas, melon, pomarańcza, borówka, winogrono
  • Orzeźwiająca lemoniada według autorskich przepisów: z zielonej herbaty z różowym grejpfrutem, o smaku mango z dodatkiem limonki i mięty, arbuzowa z dodatkiem
  • truskawek i melisy
  • Woda mineralna z cytryną i miętą
  • Soki owocowe 100%: pomarańczowy, jabłkowy
  • Kawa z ekspresu, sypana, rozpuszczalna z dodatkami (mleko, mleko roślinne, cukier)
  • Herbata w saszetkach czarna, zielona, owocowa z dodatkami (cytryna, cukier)

Wesela

Wesele z klasą? To nasza specjalność. Mamy pełną świadomość jak ważny to dzień. Doceniamy Twoje zaufanie – w organizację przyjęcia wkładamy cały nasz kunszt i serce.

Twister Catering ofiaruje Ci wszystko:

  • doświadczenie – precyzję i elastyczność organizacji
  • talent – wspaniałe potrawy i pomysły estetyczne
  • uniwersalność – organizację wesela od A do Z
  • ambicję – prywatne zaangażowanie w Twój sukces
  • i klasę – trudno definiowalne, ale NAJWAŻNIEJSZE

Będzie jak zechcesz

Przykładowe menu

Podania

Dania podane w bufecie

W ramach usługi cateringowej w cenie zapewniamy

Dodatkowo oferujemy (opcja)

I podanie (serwowane przez kelnerów każdemu z Gości indywidualnie)

  • Krem z dyni i batatów z mleczkiem kokosowym, liśćmi limonki kaffiri z prażonymi pestkami słonecznika, sezamem i siekanym szczypiorkiem
  • Zupa cebulowa na bulionie wołowym i białym winie z dodatkiem brandy podana z chrupiącą grzanką ukrytą pod serową pierzynką z parmezanem
  • Rumiane udko kaczki marynowane w winie połączonym z rozmarynem i czosnkiem podane z wiśniami, żurawiną, karmelizowanymi plastrami ananasa i kwaśnym jabłkiem
  • Filet z dorsza podany z sosem maślano-cytrynowym z dodatkiem kaparów i kremowym szpinakiem
  • Bataty faszerowane czerwoną soczewicą, wędzonym tofu, grillowaną papryką i dużą ilością ziół
  • Eskalopki z indyka w sosie pomidorowo – koperkowym – dla dzieci
  • Pieczone warzywa w sosie musztardowo – miodowym
  • Ziemniaki w mundurkach z dużą ilością ziół
  • Mini kluski śląskie z natką pietruszki

 

III podanie (potrawy podane w bufecie, na bieżąco uzupełniane lub stacja grillowa):

  • Złote żeberka pieczone w kapuście kiszonej z wędzonym boczkiem z dodatkiem suszonych śliwek
  • Krucha wołowina zanurzona w sosie ogórkowo – porowym zaciągniętym słodką śmietaną
  • Makaron farfalle w sosie serowym z kolorowymi warzywami, konfitowanymi pomidorkami cherry i świeżymi ziołami
  • Tajskie curry warzywne z mleczkiem kokosowym – danie wegańskie na bazie chrupiącej papryki, cukinii, borkuła, fasolki szparagowej i bazyliowego tofu

 

IV podanie (serwowane przez kelnerów nad ranem)

  • Bogracz przygotowany z wołowiny z dodatkiem wędzonego boczku, kolorowej papryki, pomidorów pelati zaprawiony gęstą kwaśną śmietaną posypany świeżym szczypiorkiem

Przekąski finger food:

  • Lekka orzeźwiająca przekąska z polędwiczki wieprzowej smażonej na maśle z dodatkiem czosnku podana na sałatce z ananasa, kiwi i pomarańczy
  • Breasola podana na chrupiącej grzance z mozzarellą i konfiturą ze świeżych pomarańczy posypana tartymi orzechami laskowymi
  • Paski wołowiny z suszonymi pomidorami, szczypiorkiem, oliwkami i czarnuszką
  • Śledź marynowany w cherry z kwaśną śmietaną, młodymi listkami botwiny i jabłkiem
  • Chrupiące racuszki ziemniaczane z lekką cytrynową pastą z wędzonej makreli z kaparami i oliwkami
  • Tatar ze śledzia z dodatkiem cebulki, ogórka kwaszonego i żubrówki podany w mini naczynku
  • Mini tarty z duszonym porem, cukinią, papryką i kostkami grillowanego tofu
  • Grillowane gruszki Rocha skropione winiakiem wypełnione serem ricotta oraz prażonymi w miodzie orzechami laskowymi
  • Pasta z pieczonego bakłażana podana na chrupiącej grzance skropionej oliwą z oliwek

 

Sałatki:

  • Sałatka z komosy ryżowej z melonem, arbuzem i miętą podana z jogurtem z dodatkiem syropu z agawy
  • Kolorowa sałatka ze szpinakiem, rucolą, papryką, mixem kiełków i grillowanym serem halloumi z sosem miodowo – musztardowym
  • Makaronowe kokardki wymieszane z tuńczykiem, pomidorami suszonymi, zielonym ogórkiem i oliwkami
  • Sałatka z pieczonych buraków marynowanych w musztardzie francuskiej z dodatkiem słodkiej pomarańczy, mixu sałat i prażonych orzechów włoskich skropiona sosem balsamicznym

 

Bufet słodki:

  • Sernik z lekką kokosową chmurą i czarną porzeczką
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami, białą czekoladą i suszonymi płatkami kwiatków
  • Czekoladowe brownie z wiśniami ozdobione jadalnym złotem
  • Ciasto leśny mech z prawdziwą śmietaną i mascarpone ozdobione pestkami granatu
  • Cake pops z białą czekoladą ozdobione suszonymi kwiatami
  • Kopiec kreta z delikatnym kremem i bananami
  • Ganach czekoladowy z rumem i słodką pomarańczą w mini naczynku
  • Pistacjowy serniczek z matchą i orzeszkami w mini naczynku
  • Panna cotta z musem z mango i borówkami w mini naczynku
  • Sezonowe owoce filetowane m. in. ananas, melon, pomarańcza, borówka, winogrono

 

Napoje:

  • Orzeźwiająca lemoniada według autorskich przepisów: z zielonej herbaty z różowym grejpfrutem, o smaku mango z dodatkiem limonki i mięty, arbuzowa z dodatkiem truskawek i melisy
  • Woda mineralna z cytryną i miętą
  • Soki owocowe 100%: pomarańczowy, jabłkowy
  • Kawa z ekspresu, sypana, rozpuszczalna z dodatkami (mleko, mleko roślinne, cukier)
  • Herbata w saszetkach czarna, zielona, owocowa z dodatkami (cytryna, cukier)
  • Przygotowanie oraz dostarczenie potraw specjalistycznym samochodem typu chłodnia
  • Kompletną zastawę porcelanową, sztućce, szkło do napojów zimnych i alkoholi, karafki, serwetki na życzenie
  • Opiekę managera podczas ustalania szczegółów oraz do koordynacji przyjęcia
  • Obsługę cateringową – profesjonalnych kelnerów oraz obsługę kucharską do wydania ciepłych potraw oraz tortu
  • Ekspresy do kawy, warniki do wrzątku, podgrzewacze do dań ciepłych, aranżację stacji grillowej
  • Zapakowanie w jednorazowe pojemniki eco potraw na wynos
  • Uprzątnięcie po przyjęciu
  • Tort typu naked, semi naked – lekki sprawdzony, niezbyt słodki tort z prawdziwej śmietany i serka mascarpone na białym lub ciemnym biszkopcie z sezonowymi owocami – wygląd do uzgodnienia indywidualnie
  • Nietypowe torty – muffinkowy z mascarpone i świeżymi owocami, pączki z nadzieniem, donuty z polewą czekoladową i płatkami suszonych kwiatów, mono porcje torcików, mini bezy z mascarpone i świeżymi owocami
  • Dostarczenie lodu do schłodzenia alkoholu oraz aranżacja barku samoobsługowego z odpowiednio dobranym szkłem do alkoholi, dodatkami typu cytryna, limonka, mięta, eco słomki
  • Profesjonalna obsługa barmańska z dostarczeniem baru, pomoc w ustaleniu listy drinków i oszacowanie ilości/asortymentu alkoholi