Przyjęcia biznesowe
Wyśmienita kuchnia i organizacja to warunki konieczne sukcesu każdej imprezy. Niezależnie od formatu spotkania jesteśmy odpowiedzialni za satysfakcję wszystkich gości. A jak udaje się zaspokoić gusta i guściki uczestników wielotysięcznego eventu? To żadna tajemnica.
uważnie słuchamy Twoich oczekiwań
analizujemy je z pozycji naszych doświadczeń
z wyobraźnią łączymy różne smaki i doprawiamy indywidualnym stylem
zapewniamy najwyższą jakość: kuchni, estetyki i obsługi
pracujemy z przyjemnością i sukcesem
Uwaga: To dla nas oczywiste, że niezależnie od formatu imprezy klient ma prawo do opcji wegetariańskiej i wegańskiej.
Imprezy integracyjne
Więcej niż integracja. Cel imprezy firmowej to nie tylko budowanie teamu. Dla organizatorów ważne jest sprawienie przyjemności każdemu pracownikowi, tak by poczuł się doceniony, zadowolony i tym silniej identyfikował z firmą. A że przez żołądek do serca – catering ma tu wiele do powiedzenia.
Od kilkunastu lat dbamy o podniebienia pracowników małych i dużych firm. Wygląda na to, że dobrze rozumiemy oczekiwania organizatorów – klienci wracają do nas, a nowych wciąż przybywa.
Kulinarne integracje
Przystawki i sałatki
Dania gorące
Desery i napoje
- Roladki z rostbefu marynowanego w chili, imbirze i kolendrze wypełnione rukolą i płatkami parmezanu
- Babeczki z piersi drobiowej nadziane pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem gordon blue i pestkami słonecznika
- Polędwiczka wieprzowa marynowana w czerwonym winie z ziołami zawinięta w plaster chrupiącego boczki podana na grillowanej cukinii
- Tatar z marynowanego w wódce i limonce matjasa połączonego z melonem Gala, świeżym ogórkiem i śmietaną
- Liście szpinaku w towarzystwie sera koziego, pieczonych buraków i prażonych orzechów włoskich otoczone ciastem filo
- Marchewka wyjęta z marynaty miodowo-cytrynowej z dodatkiem imbiru, czosnku i kurkumy podane na miksie sałat z serem feta i pestkami słonecznika
- Sałatka z sałaty rzymskiej, grillowanego sera halloumi z dodatkiem borówki amerykańskiej, płatków migdałów i miodowo-imbirowego sosu vinegrette
- Miks sałat połączony z makaronem penne, kiełbasą charizo, pomidorkami papryczkowymi skropiony olejem czosnkowo-bazyliowym
- Sałatka z kalafiora, zielonego ogórka z pieczoną piersią indyka, sosem majonezowym i świeżym koperkiem
- Zupa krem z kiszonych ogórków ozdobiona kleksem z serka mascarpone i świeżym koperkiem
- Wiosenny rosół z makaronem z cukinii, paskami piersi drobiowej i siekanym szczypiorkiem
- Roladki z indyka wypełnione kolorową papryką, kaparami i serem feta ułożone na czerwonej soczewicy połączonej z cukinią i oliwkami
- Udziec wołowy duszony w soku z czarnej porzeczki z dodatkiem czarnej fasoli i kardamonu
- Pieczony filet z czarniaka skropiony sosem piwnym z dodatkiem miodu i żółtka w towarzystwie duszonego szpinaku i zielonego groszku
- Chili con tofu z czerwoną fasolą i soczewicą, przyprawione kuminem, wędzoną papryką i octem balsamicznym, posypane piórkami z kopru włoskiego podane z żółtym ryżem cytrynowym
- Deser bezowy z kremem czekoladowym i waniliowym z dodatkiem karmelizowanych wiśni
- Jagodowy deser z mascarpone i nasionami chia
- Wybór ciast własnego wypieku: tradycyjny sernik z dodatkiem czarnej porzeczki, szarlotka na razowym kruchym cieście z żurawiną, ciasto jogurtowe z owocami, zielony biszkopt przekładany masą budyniową i malinami
- Owoce sezonowe podane w całości oraz owoce filetowane
- Kawa i herbaty smakowe z dodatkami (cukier, słodzik, cytryna, mleczko)
- Woda mineralna gazowana i niegazowana
- Soki owocowe i warzywne
Konferencje i bankiety
Inteligentny catering jest nieodzownym składnikiem udanej konferencji. Kompetentnie skomponowane menu pomaga wzmocnić percepcję i kreatywność uczestników. Zapobiega zmęczeniu, orzeźwia i wzmacnia.
Bankiet stanowi odzwierciedlenie rangi i klasy organizatora. Profesjonalny catering ma świadomość ogromnej odpowiedzialności za jego wizerunek.
Każdy bankiet wymaga od nas indywidualnego podejścia, precyzji, taktu i kulinarnego kunsztu. Charakter wydarzenia nie ma znaczenia. Doświadczenie i wyobraźnia pozwala nam dostosować się elastycznie do bardzo różnych okazji i wymagań.
Menu talentem przyprawione
Menu Wielkanocne
Menu Wigilijne
Menu
WERSJA EKONOMICZNA
Bufet zimny
Przystawki:
- półmiski jaj: faszerowanych pastą kaparową, kolorowa papryką i parmezanem, musem tuńczykowym, ze szpinakiem i żółtym serem, pastą z szynki z koperkiem, suszonym pomidorem i fetą
- placuszki z cukinii podane z tatarem z łososia, kaparami i cytryną
- duet jaj w sosach: tatarskim oraz wiosennym z rzodkiewką, świeżym ogórkiem i kiełkami
- chrupiące rurki wypełnione pastą jajeczną z pieczarkami i świeżymi ziołami oraz pastą z szynki, jajka i szczypiorku
- jajeczna terrina z szynką, szpinakiem i nori
- muf finy jajeczne z cukinią, czerwoną papryką, brokułem, szczypiorkiem i camembertem
- półmiski mięs pieczonych: boczek rolowany faszerowany mięsem, marynowana w piwie i musztardzie karkówka szpikowana świeżym czosnkiem, schab obsypany ziołami, soczysta pierś z indyka otoczony w papryce
- deska pasztetów własnego wypieku: wieprzowy z boczkiem, pasztet drobiowy z orzechami i żurawiną, pasztet z soczewicy z pomidorami i papryką
- kiełbaski norymberskie w cieście francuskim posypanym sezamem
- roladki z szynki nadziewane złocistymi rodzynkami i żółtym serem podana z konfiturą z czerwonej cebuli z orzechami włoskimi
- wielowarstwowa pieczeń ze sznycli indyczych z serem pleśniowym i całymi ząbkami czosnku
- medalioniki z wieprzowiny, białej kiełbasy z dodatkiem kwaśnych jabłek i ziołowych grzanek
- torcik z salami, mozzarellą, kremem chrzanowym i oliwką
- indyk faszerowany pasztetem drobiowym
- tarta letka wypełniona wiejską kiełbasą, karmelizowaną cebulą i serem chedar
- marynowana polędwiczka wieprzowa faszerowana pastą jajeczno-chrzanową
- roladki ze świeżego ogórka wypełnione twarożkiem z rzodkiewką, koperkiem i szczypiorkiem
- ziołowe babeczki z pastą twarożkowo-chrzanową z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki
Sałatki:
- wiosenna sałatka z kiełkami słonecznika, rzodkiewką, grillowaną piersią kurczaka z jajkiem na twardo z sosem jogurtowo- ziołowym
- z cieciorki z serem bałkańskim, kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i oliwkami z sosem bazylikowym z łososiem wędzonym, rzodkiewką, fetą i koperkiem
- wielkanocna z jajkiem, brokułami, ogórkiem, pomidorem i koperkowym dressingiem
- ziemniaczana z bekonem, jajkiem i cebulką, aromatyzowana octem winnym
- z paluszków krabowych, złotego sera pleśniowego, świeżego ogórka, polana sosem aioli, posypana koperkiem i czarnuszką
- tradycyjna jarzynowa z majonezem
- bardzo wiosenna z roszponki, rzodkiewki, białej rzepy, świeżego ogórka, kiełków, aromatycznego koperku i szczypiorku ze słodką śmietaną
- jajeczna z korniszonem, kukurydzą, porem i żółtym serem
- świeża z rzodkiewką, zielonym ogórkiem, kiełkami, rzeżuchą i pomidorkami koktajlowymi
- zielona z cukinii, zielonego groszku, fasolki szparagowej z bazylią i orzechami włoskimi
Dodatki:
- koszyki z rozmaitym pieczywem (również własnego wypieku)
- chrzan
- ćwikła
- sos chrzanowy z jabłkiem
- sos tatarski
- sos wiosenny
Bufet gorący
Zupy:
- biały barszcz z wędzonym boczkiem i jajkiem
- żurek z białą kiełbasą, grzybami leśnymi i jałowcem
- zupa krem z warzyw z nutką chrzanową
- świąteczny żurek z chrzanem i kiełbasą
- zupa chrzanowa z jajkiem i boczkiem
Dania główne:
- biała kiełbasa po staropolsku – pieczona na rumiano, podana ze smażoną cebulką
- biała kiełbasa pieczona w piwie podana z duszoną z kminkiem kiszoną kapustą
- karczek faszerowany biała kiełbasa w sosie chrzanowo-tymiankowym
- pieczeń wieprzowa wypełniona szpinakiem i jajkiem podana z pieczonymi warzywami
- wołowina duszona z cebulą do miękkości z dodatkiem kawałków ananasa i majeranku
- roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie z gorgonzoli
- plastry schabu przekładane żółtym serem i szynką podane w wiosennym sosie z zielonego groszku
- filet z dorsza podany w sosie śmietanowym z porem i musztardą francuską
- pieczeń wieprzowa z jajkiem pod sosem chrzanowym
- kotleciki ziemniaczano-jajeczne podane ze smażonymi na rumiano pieczarkami
- krokiety nadziewane pieczarkami, jajem i serem
Dodatki do ciepłego dania głównego:
- kompozycja kolorowego ryżu
- ziemniaki z wody z koperkiem
- pieczone ziemniaki z ziołami
- kasza jaglana z warzywami
Desery i napoje
- baby drożdżowe i piaskowe polewane czekoladą i lukrem
- tradycyjny sernik na kruchym spodzie
- sernik czekoladowy
- sernik z brzoskwiniami
- mazurek owocowy
- mazurek kajmakowy
- mazurek waniliowy
- pascha z bakaliami
- kosze owoców
- talerze owoców filetowanych
- woda mineralna gazowana i niegazowana
- soki i napoje owocowe
WERSJA VIP
Bufet zimny
Przystawki:
- jajka zapiekane z marchewkowych koszyczkach ze szpinakiem
- duet pasztetów: pasztet z dziczyzny z jałowcem, grzybami i rozmarynem, pasztet z gęsi i królika z pistacjami, podane z sosem cumberland
- foie gras z gęsich wątróbek aromatyzowane brandy z galaretką jabłkową
- polędwiczki wieprzowe z musem śliwkowym, mascarpone, skropione winnym auszpikiem
- mostek cielęcy z omletem, kaparami i suszonymi pomidorami
- przekąska z przepiórczych jaj, plastrów suszonej szynki, kiełków i pomidorków cherry
- roladki z rostbef-u marynowanego w chilli, imbirze i kolendrze ułożone na grillowanych warzywach
- vitello tonnato – cielęcina duszona w białym winie polana sosem tuńczykowo – kaparowym z kaparami i rukolą
- krewetka tygrysia marynowana w sosie czosnkowym z chilli podawana na chutney z ananasa
- łosoś wędzony na zimno na sałacie lodowej z jajkiem przepiórczym i kawiorem
- roladki z pstrąga tęczowego, podane z koperkiem i suszonymi pomidorami
- bliny z łososiem i kolorowym kawiorem
- mus z tuńczyka udekorowany kaparami i cytryną podany w pucharku z sałaty rzymskiej
- carpaccio z łososia z czerwonym pieprzem, rukolą i oliwą cytrynową
- przegrzebki w sosie mandarynkowym ułożone na liściach grilowanej cykorii
- ceviche z halibutem, limonką i awokado
- ruloniki z grillowanej cukinii z pastą jajeczną i kawiorem
- roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem
- kolorowy pasztet warzywny podany z sosem jogurtowo-rukolowym
Sałatki:
- z komosy ryżowej, pieczonymi batatami, owocem granatu, rukolą i fetą
- z bobem, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami, kindziukiem czosnkowym i bazyliową oliwą
- z pieczonymi w ziołach ziemniakami, chorizo, zielonym grosziem, z sosem jogurtowo-czosnkowym
- z rukolą, marynowaną w winiaku wołowiną, gruszką, orzechami piniowymi i włoskimi skropiona dressingiem orzechowo-miodowym
- roszponka z marynowaną w winie i ziołach piersią kaczki, mango i granatem z dodatkiem sosu śliwkowego
- z miodowym kurczakiem, grillowaną tortillą, papryką, pomidorkami koktajlowymi i rukolą
- z kopru włoskiego z jabłkami, orzechami pekan, czerwoną cebulą i dressingiem z syropem klonowym
Bufet gorący
Zupy:
- z raków zaciągnięta kremową śmietaną i żółtkami podana z grzankami
- krem z selera z marynowanym w ziołach i łososiem Gravlax
- cytrynowa z dzikim ryżem, polędwiczkami z kaczki, trawą cytrynową
- z włoskich kasztanów skropiona oliwą rozmarynowo-czosnkową, posypana płatkami migdałów
Dania główne:
- grillowany comber jagnięcy z sosem pomarańczowo-rabarbarowo-granatowym
- bażant z sosem leśnym na bazie żubrówki, z dodatkiem jałowca i igliwia sosnowego
- konfitowane nogi kacze ułożone z musem z jabłek i żurawiny
- policzki wołowe w sosie z piwa, musztardy i czekolady
- grillowany halibut z puree z kalafiora
- mule duszone w białym winie z dodatkiem masła i szalotki
- stek z tuńczyka ze świeżymi figami, sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy
- pieczony okoń morski z karczochami i oliwkami
- pieczony topinambur podany z tofu marynowanym w wędzonej herbacie i miodzie
- szparagi zapiekane pod beszamelem udekorowane duszonymi kurkami posypane natką pietruszki
- tagliatelle ze szparagów z pietruszkowym pesto
- risotto z plastrami borowika z puree z dyni, cebulą i czosnkiem
- makaron tagliatelle barwiony sepią podany ze szpinakiem, pieczonym łososiem, suszonymi pomidorami polany sosem cytrynowym i obsypany różowym pieprzem i koprem
Dodatki do ciepłego dania głównego:
- komosa ryżowa z szalotką i orzechami włoskimi
- grillowana polenta
- gratin z ziemniaków i batatów z cukinią
- pieczone ziemniaki z ziołami
- dwukolorowe puree ziemniaczane (szpinakowo-buraczane)
Desery i napoje
- baby drożdżowe i piaskowe polewane czekoladą i lukrem
- sękacz
- tradycyjny sernik na kruchym spodzie
- sernik czekoladowy
- sernik z brzoskwiniami
- mazurek owocowy
- mazurek kajmakowy
- mazurek waniliowy
- pascha z bakaliami
- czekoladowa pascha z pomarańczą
- czekoladowe Brownie z orzechami
- kosze owoców
- talerze owoców filetowanych
- woda mineralna gazowana i niegazowana
- soki i napoje owocowe
- wybór herbat (czarne i smakowe) z dodatkami (cukier, cytryna)
- kawa z ekspresu z dodatkami (cukier, mleko)
Zupy:
- Zupa grzybowa z boczniakami, makaronem kolanka i natką pietruszki
- Czerwony barszcz na bazie kiszonej kapusty z dodatkiem suszonych grzybów podany z uszkami nadziewanymi grzybami lub pasztecikiem drożdżowym z pieczarkami
- Zupa rybna na bazie wywaru z warzyw z dodatkiem białego wina wzbogacona kawałkami dorsza
- Kremowa zupa pomidorowo-pomarańczowa z ziołowymi grzankami
Dania gorące:
- Filet z grenadiera podany na duszonych kwaszonych ogórkach połączonych z pieczarkami, oliwkami i natką pietruszki
- Filetowany dorsz ubrany w panierkę z suszonymi grzybami ułożony na musie porowo-ziemniaczanym
- Kawałki okonia w sosie śmietanowo-kurkowym posypany świeżym koperkiem
- Łososiowe koperty wypełnione fetą, cebulą i czerwoną fasolą skropione sosem śmietanowym, a całość posypana otartą skórką z cytryny
- Pieczony w białym winie filet z tilapii podany pod tapenadą z czarnych oliwek, kaparów i natki pietruszki
- Filet z lina zanurzony w zielonym sosie pesto w towarzystwie pieczonych pomidorków cherry
- Sum z duszonymi podgrzybkami ułożony na risotto z pęczaku
- Filet z karpia pieczony z cebulą i grzybami
- Pstrąg łososiowy w sosie pomarańczowym przygotowanym z rodzynkami, goździkami i cherry
- Sola udekorowana pieczonym jarmużem ułożona na kalafiorowym puree z cząstkami grejpfruta
- Tradycyjne łazanki z kapustą i grzybami
- Jabłkowe łazanki z kwaszoną kapustą duszoną w cydrze z dodatkiem musu jabłkowego wzbogacone zielona soczewicą
- Wigilijna fasola Jaś w miodzie z rozmarynem
- Kaszotto wypełnione duszonymi kurkami, cebulą i pomidorem
- Kotlety ziemniaczane z cieciorką podane z sosem pomidorowym z kawałkami pieczarek
- Kluski z makiem i bakaliami
- Krokiety z kapustą i grzybami
- Krokiety z jajkiem i pieczarkami
- Pierogi z kapustą i grzybami okraszone przesmażoną cebulką
- Pierogi z pieczarkami okraszone przesmażoną cebulką
- Pierogi z soczewicą polane masłem z ziołami
- Wigilijna kapusta z grochem
- Wigilijna kapusta z grzybami
- Kremowa kapusta z kolendrą, kminem, chili i zieloną soczewicą
- Modra kapusta duszona z czerwonym winem i wędzonymi śliwkami
- Rumiany udziec indyczy ułożony na duszonej z miodem kiszonej kapuście w towarzystwie pomarańczy
- Udka z kaczki pieczone w cydrze podane z glazurowanymi cząstkami jabłka i gruszki, wędzonymi śliwkami wzbogacone aromatem cynamonu i tymianku
- Rolada wieprzowa nadziewana orzechami, wędzonym boczkiem i rozmarynem
- Karkówka pieczona w piwie imbirowym z goździkami, anyżem, musztardą francuską i mandarynkami
- Sztufada wołowa przygotowana z dodatkiem selera naciowego, mini marchewek i czarnej fasolki
- Przekładaniec schabowy z kwaszona kapustą, boczkiem i żółtym serem podany na duszonej z piwem kapuście
- Polędwiczka wieprzowa zanurzona w sosie z podgrzybków posypana natką pietruszki
- Pieczony schab podany z duszonymi pieczarkami, dynią i wędzonym boczkiem
Dodatki do dań gorących:
- Kasza jęczmienna z cebulą i majerankiem
- Ryż brązowy warzywami
- Mini kluski śląskie
- Opiekane ziemniaki z ziołami
- Puree ziemniaczane ze śmietaną i koperkiem
- Warzywa blanszowane
- Zestaw surówek
Przekąski zimne:
- Śledź marynowany w czerwonym winie z dodatkiem goździków i kardamonu, podany z czerwoną cebulą
- Piernikowy śledź z dodatkiem rodzynek i cynamonu
- Tradycyjne śledzie podane w oleju z cebulą i majerankiem
- Śledź marynowany podany w towarzystwie żurawiny i tartego imbirem
- Śledziowa salsa słodko-kwaśna
- Filety śledziowe podane z kapustą kiszoną, cebulą i majonezem
- Tatar ze śledzia połączony z suszonymi pomidorami, natką pietruszki, czerwoną cebulą i sosem worcestershire
- Filet z dorsza pod pierzynką z ananasa, cebuli i czerwonej papryki
- Trochę inna ryba po grecku, czyli mintaj przykryty duszonymi pomidorami, cukinią, bakłażanem i papryką
- Tradycyjna ryba po grecku
- Tymbaliki z łososiem i korniszonami w buraczanej galaretce aromatyzowanej świeżym chrzanem
- Rillettes z łososia podany na grzance ozdobiony kaparem, koperkiem i cytryną
- Biszkoptowo-buraczane roladki wypełnione ziołowym serkiem mascarpone
- Boczniaki zanurzone w sosie tatarskim
- Kruche tartaletki wypełnione duszoną kiszoną kapustą, grzybami i suszonymi śliwkami
- Boczniaki po kaszubsku z rodzynkami, suszonymi śliwkami i koncentratem pomidorowym
- Sezamowe crostini z duszonymi z cebulą podgrzybkami
- Bruschetta ze smażonymi pieczarkami i pesto bazyliowym
- Mini roladki z indyka faszerowane nadzieniem z pestkami słonecznika
- Pasztet z mięsa mieszanego z dodatkiem wędzonego boczku udekorowany żurawinową galaretką
- Terrina z piersią kaczki, marynowaną karkówką, boczkiem i pistacjami
- Polędwiczki wieprzowe skropione sosem cytrusowym posypane bakaliami i orzechami
- Półmiski mięs pieczonych: schab w ziołach, marynowana karkówka, boczek rolowany, pasztety podane z żurawiną duszoną w wytrawnym winie z dodatkiem jabłek i rodzynek
Sałatki:
- Sałatka śledziowa z jabłkiem, fasolą, marynowaną śliwką, burakami i kaparami
- Sałatka warzywna z marynowaną dynią i suszonymi pomidorami
- Warstwowa sałatka z wędzonego kurczaka z dodatkiem ciemnych winogron, ziemniaków i kukurydzy
- Sałatka z marynowanych w winie buraków z czerwoną fasolą, ziemniakami i kwaszonym ogórkiem
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka z pieczonych ziemniaków z serem pleśniowym, rukolą i prażonymi pestkami słonecznika
- Sałatka z jarmużu z melonem, ciemnymi winogronami, serem cheddar i prażonymi pestkami dyni
- Sałatka z ciecierzycy ze słodką gruszką, pomarańczą, grejfrutem i serem feta
- Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem, czerwoną cebulą, pieczarkami, szczypiorkiem z sosem majonezowym
- Sałatka śledziowa „pod pierzynką”
- Sałatka z buraków z jabłkiem, rodzynkami i orzechami laskowymi
- Sałatka z pieczonych buraków ze świeżym szpinakiem i soczystą pomarańczą
- Makaronowe świderki z tuńczykiem, suszonymi pomidorami, cukinią i zielonym ogórkiem
- Sałatka z makaronu ryżowego z paluszkami surimi, kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, świeżym ogórkiem i koperkiem
- Sałata rzymska połączona z rucolą, wędzonym łososiem, rzodkiewką, oliwkami posypana startym parmezanem
Dodatki:
- Pieczywo jasne/ciemne również z własnego wypieku na drożdżach oraz na zakwasie
- Żurawina duszona z jabłkiem
Ciasta, desery i napoje:
- Babeczki z masą kajmakową z orzechami i migdałami
- Babeczki z masą makową i orzechami
- Blok z białej czekolady z żurawiną i pistacjami/ blok czekoladowy z bakaliami
- Comber czekoladowy z bakaliami
- Sernik tradycyjny
- Serniko-makowiec
- Ciasto kruche ze śliwkami
- Makowiec
- Keks z bakaliami
- Marchewkowe z bakaliami
- Ciasto jogurtowo-pomarańczowe
- Piernik królewski z jabłkami i migdałami
- Mini tarty z jabłkiem i cynamonem
- Mini muffinki cynamonowo-korzenne
- Kompot wigilijny z suszu
- Czekolada z przyprawą korzenną
- Lemoniada z mirabelek
- Poncz świąteczny z czerwonego wina z korzennymi przyprawami i plastrami pomarańczy
- Grzany cydr karmelowy z kawałkami jabłka, goździkami i cynamonem
Przystawki i sałatki:
- Roladki z rostbefu marynowanego w chili, imbirze i kolendrze wypełnione rukolą i płatkami parmezanu
- Babeczki z piersi drobiowej nadziane pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem gordon blue i pestkami słonecznika
- Polędwiczka wieprzowa marynowana w czerwonym winie z ziołami zawinięta w plaster chrupiącego boczki podana na grillowanej cukinii
- Tatar z marynowanego w wódce i limonce matjasa połączonego z melonem Gala, świeżym ogórkiem i śmietaną
- Liście szpinaku w towarzystwie sera koziego, pieczonych buraków i prażonych orzechów włoskich otoczone ciastem filo
- Marchewka wyjęta z marynaty miodowo-cytrynowej z dodatkiem imbiru, czosnku i kurkumy podane na miksie sałat z serem feta i pestkami słonecznika
- Sałatka z sałaty rzymskiej, grillowanego sera halloumi z dodatkiem borówki amerykańskiej, płatków migdałów i miodowo-imbirowego sosu vinegrette
- Miks sałat połączony z makaronem penne, kiełbasą charizo, pomidorkami papryczkowymi skropiony olejem czosnkowo-bazyliowym
- Sałatka z kalafiora, zielonego ogórka z pieczoną piersią indyka, sosem majonezowym i świeżym koperkiem
Dania gorące:
- Zupa krem z kiszonych ogórków ozdobiona kleksem z serka mascarpone i świeżym koperkiem
- Wiosenny rosół z makaronem z cukinii, paskami piersi drobiowej i siekanym szczypiorkiem
- Roladki z indyka wypełnione kolorową papryką, kaparami i serem feta ułożone na czerwonej soczewicy połączonej z cukinią i oliwkami
- Udziec wołowy duszony w soku z czarnej porzeczki z dodatkiem czarnej fasoli i kardamonu
- Pieczony filet z czarniaka skropiony sosem piwnym z dodatkiem miodu i żółtka w towarzystwie duszonego szpinaku i zielonego groszku
- Chili con tofu z czerwoną fasolą i soczewicą, przyprawione kuminem, wędzoną papryką i octem balsamicznym, posypane piórkami z kopru włoskiego podane z żółtym ryżem cytrynowym
Desery i napoje:
- Deser bezowy z kremem czekoladowym i waniliowym z dodatkiem karmelizowanych wiśni
- Jagodowy deser z mascarpone i nasionami chia
- Wybór ciast własnego wypieku: tradycyjny sernik z dodatkiem czarnej porzeczki, szarlotka na razowym kruchym cieście z żurawiną, ciasto jogurtowe z owocami, zielony biszkopt przekładany masą budyniową i malinami
- Owoce sezonowe podane w całości oraz owoce filetowane
- Kawa z ekspresu i herbaty smakowe z dodatkami (cukier, słodzik, cytryna, mleczko)
- Woda mineralna gazowana i niegazowana
- Soki owocowe i warzywne
Koktajle i garden party
Relaksujące spotkania towarzyskie o mniej formalnym charakterze są dla nas takim samym wyzwaniem jak wszystkie inne. Luźniejsza atmosfera wymaga często wbrew pozorom bardzo wyważonej i elastycznej organizacji.
Sztuka dobrej przekąski to zawarcie maksimum treści w minimalnej formie. Demonstracja kunsztu kulinarnego i estetycznego w mikro kształcie jest swoistym sprawdzianem naszego talentu. I polem kreatywności. Lubimy to.
Koktajlowe przysmaki
Menu
I wersja (podstawowa)
Przekąski finger food:
- Mini tortilla z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami i sosem koperkowym
- Kruche babeczki wypełnione duszonym szpinakiem i serem ricotta
- Praliny drobiowe z daktylami w sezamie
- Medaliony z zielonych ogórków z serkiem śmietankowym, rzodkiewką i świeżym koperkiem
- Bruschetta z czarną i zieloną tapenadą udekorowana suszonym pomidorem
- Puszyste muffinki z oliwkami, suszonymi pomidorami i tartym parmezanem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem i oliwkami
- Kruche pierożki z mąki orkiszowej wypełnione kaszą gryczaną, kapustą kwaszoną i zieloną soczewicą
- Soczysta łezka piersi drobiowej zapieczone pod koszulką z żółtego sera przykryta kawałkiem słodkiego ananasa, polana sosem z zielonego pieprzu
- Przekąska z pieczonego bakłażana z pomidorem, serem mozzarella i świeżą bazylią
Słodkie finger food:
- Panna cotta z musem owocowym w szklanym naczynku
- Mus czekoladowy z pomarańczą w szklanym naczynku
- Kruche babeczki z nadzieniem waniliowym i owocami
- Rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem owocowym
II wersja (wykwintna)
Przekąski finger food:
- Aromatyczne polędwiczki wieprzowe ozdobione kuleczkami sera mozzarella, suszonymi pomidorami i oliwką
- Rulonik z grillowanego bakłażana z cytrynową rybą i serkiem śmietankowym
- Kawałki delikatnego aromatycznego sera camembert w połączeniu z wędzonym łososiem podane w postaci koreczków
- Roladki z dorsza z papryką i koperkiem
- Francuskie ciasteczka ze śliwką kalifornijską i wędzonym boczkiem
- Mini tarta z porem, żółtym serem i beszamelem
- Panierowane kawałki kurczaka ułożone na sałacie lodowej ze słodkim melonem i soczystym grejpfrutem
- Łódeczki z cykorii wypełnione warzywami i aromatycznymi ziołami
- Mini ruloniki z razowej tortilli z kawałkami wołowiny marynowanej w sosie sojowym i warzywami duszonymi w mleku kokosowym z dodatkiem masła z orzeszków ziemnych
- Mini medaliony schabowe ze świeżymi ziołami i musztardą francuską
- Bruschetta podana z suszonym pomidorem i pastą z zielonego pesto
Przekąski finger food na ciepło:
- Mini praliny ryżowo – wieprzowe z dodatkiem prażonych słupków migdałów i smażonych daktyli posypane zeszkloną cebulką i świeżą natką pietruszki
- Placuszki z cukinii podane z duszonymi warzywami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem i oliwkami
- Kruche pierożki z mąki orkiszowej wypełnione kaszą gryczaną, kapustą kwaszoną i zieloną soczewicą
- Puszyste muffinki z oliwkami, suszonymi pomidorami i tartym parmezanem
Sałatki:
- Sałatka z roszponki z plastrami słodkie pomarańczy, kostką czerwonego grejpfruta, szynką parmeńską i wiórkami parmezanu skropiona sokiem z pomarańczy
- Sałatka z sałat mieszanych z dodatkiem selera naciowego, soczystej brzoskwini, z prażonymi pestkami dyni i sosem balsamicznym
- Sałatka ze świeżych pomidorów, kuleczek sera mozzarella, czarnych oliwek z dodatkiem kaparów i ziołowej oliwy
Słodkie finger food:
- Mus jabłkowy z cynamonem i kruszonką podany w szklanym naczynku
- Deser tiramisu z ziarnkiem kawy podany w szklanym naczynku
- Deser marchewkowy z daktylami podany w mini naczynku
- Praliny czekoladowe obtoczone w wiórkach kokosowych
- Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone i polewą czekoladową
- Rożki orzechowe z cukrem pudrem
Imprezy plenerowe
Mamy wieloletnie doświadczenie w przygotowaniu imprez na wolnym powietrzu. Od niewielkiego spotkania po kilkutysięczny tłum, w pełni panujemy nad organizacją i dobrym samopoczuciem uczestników.
Zapewniamy wyśmienitą kuchnię i wybraną koncepcję estetyczną oraz meble, namioty, zaplecze techniczne, nagłośnienie, obsługę kelnerską. Dojedziemy bez problemu w każde miejsce.
Niezależnie od pogody nasz klient ma pewność komfortu i dobrej zabawy. Na wszelkie obiektywne niespodzianki reagujemy szybko, profesjonalnie i elastycznie. Można nam zaufać.
Menu talentem przyprawione
Menu
Piknik dla osób dorosłych dzieci/młodzieży
Potrawy z grilla dla wszystkich:
- Plastry chrupiącego bekonu
- Karkówka marynowana z zalewy piwnej
- Kiełbaska morlińska z szynki
- Udka drobiowe faszerowane warzywami i mięsem
- Kaszanka z cebulką
- Filety z dorsza z zalewy jogurtowo – ziołowej
- Aromatyczny oscypek z żurawiną
- Ziemniaczki z masełkiem czosnkowym
- Kiszka ziemniaczana z przyprawami
- Warzywa w posypce ziołowej: papryka, cukinia, bakłażan, batat, cebulka czerwona
Dodatki do grilla:
- Sos BBQ
- Sos jogurtowo – czosnkowy
- Ketchup
- Musztarda
- Ogórki kiszone
- Pieczywo mieszane, również własnego wypieku na naturalnym zakwasie
Surówki przy grillu:
- Kapusta kwaszona z beczki
- Surówka z marchewki z pomarańczą
- Surówka z buraka z ogórkiem kwaszonym, cebulką i olejem
Sałatki w bufecie na bieżąco uzupełniane:
- Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, zielonym ogórkiem, oliwkami i sosem vinegrette
- Sałata lodowa ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, boczkiem i pestkami słonecznika
- Selerowa z selera konserwowego i chrupiącego selera naciowego z dodatkiem rodzynek, suszonej żurawiny i orzechów włoskich
Potrawy dla dzieci podawane w bufecie:
- Mini hamburgery z dodatkami
- Naleśniki z serem i musem owocowym
- Gofry z sosem czekoladowym
- Gofry z owocami
- Racuchy z cukrem pudrem
- Zupa pomidorowa z ryżem
- Ciasta własnego wypieku i owoce
- Ciasto jogurtowe z owocami
- Ciasto drożdżowe z kruszonką
- Muffinki cynamonowo – korzenne
- Ciasto marchewkowe z bakaliami
- Murzynek
- Muffinki czekoladowe z wiśnią
- Owoce w całości i filetowane m. in. melony, ananas, winogrono, pomarańcze, arbuz, jabłka, mandarynki
Napoje:
- Kawa z dodatkami ( cukier, mleko)
- Herbata w saszetkach czarna, zielona, owocowa z dodatkami (cukier, cytryna)
- Woda mineralna z cytryną, miętą i pomarańczą w dyspenserze
- Woda mineralna gazowana w butelkach plastikowych 0,5L
- Lemoniada z mirabelek w szklanym słoju z kranikiem – wyrób własny
- Lemoniada z zielonej herbaty z grejpfrutem w szklanym słoju z kranikiem – wyrób własny
- Soki owocowe 100% : pomarańczowy, jabłkowy w dyspenserach