Przyjęcia biznesowe

Wyśmienita kuchnia i organizacja to warunki konieczne sukcesu każdej imprezy. Niezależnie od formatu spotkania jesteśmy odpowiedzialni za satysfakcję wszystkich gości. A jak udaje się zaspokoić gusta i guściki uczestników wielotysięcznego eventu? To żadna tajemnica.

uważnie słuchamy Twoich oczekiwań

analizujemy je z pozycji naszych doświadczeń

z wyobraźnią łączymy różne smaki i doprawiamy indywidualnym stylem

zapewniamy najwyższą jakość: kuchni, estetyki i obsługi

pracujemy z przyjemnością i sukcesem

Uwaga: To dla nas oczywiste, że niezależnie od formatu imprezy klient ma prawo do opcji wegetariańskiej i wegańskiej.

Imprezy integracyjne

Więcej niż integracja. Cel imprezy firmowej to nie tylko budowanie teamu. Dla organizatorów ważne jest sprawienie przyjemności każdemu pracownikowi, tak by poczuł się doceniony, zadowolony i tym silniej identyfikował z firmą. A że przez żołądek do serca – catering ma tu wiele do powiedzenia.

Od kilkunastu lat dbamy o podniebienia pracowników małych i dużych firm. Wygląda na to, że dobrze rozumiemy oczekiwania organizatorów – klienci wracają do nas, a nowych wciąż przybywa.

Kulinarne integracje

Przykładowe menu

Przystawki i sałatki

Dania gorące

Desery i napoje

  • Crostini z rostbefem i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Roladki z grillowanego bakłażana z szynką włoską, suszonym pomidorem i ziołową oliwą
  • Praliny cytrynowe z sera z żurawiną i świeżą kolendrą
  • Marynowany łosoś w czerwonej pomarańczy z pomidorem cherry i bazylią
  • Szaszłyk z grillowanego wędzonego tofu z cukinią i marchewką łososiową
  • Pomidorki suszone faszerowane pastą z gorgonzoli z orzechami włoskimi
  • Sataye z kurczaka marynowane w indyjskim curry z chutney z mango
  • Sałatka ze szpinakiem, jarmużem, pieczoną dynią i pestkami słonecznika z dresingiem gruszkowym
  • Mix sałat z komosą ryżową, burakiem marynowanym i karmelizowanym serkiem z nutką Miodu
  • Tajska zupa na bazie czerwonego curry
  • Zupa z białych warzyw ze szparagami i pieczonym łososiem
  • Roladki drobiowe w sosie cytrynowo – imbirowym z kolendrą
  • Pikantna smażona wołowina z tajską bazylią i warzywami
  • Dorsz pieczony z blanszowaną cukinią w sosie paprykowo – migdałowym
  • Kotleciki z selera z grillowaną kolorową papryką w sosie musztardowym – wegańskie
  • Puree ziemniaczano – szpinakowe
  • Pieczone warzywa z sosem miodowym
  • Czekoladowy duet z jasnej i ciemnej czekolady z wiśnią
  • Truskawkowy pudding chia z borówkami – wegański
  • Wybór słodkości własnego wypieku: sernik z czarną porzeczką i kokosową chmurką, czekoladowe brownie z fasoli z białą czekoladą – wegańskie, jogurtowe ciasto z marynowanymi w nalewce gruszkami
  • Sezonowe owoce filetowane
  • Kawa z ekspresu i herbaty smakowe z dodatkami (mleko, mleko roślinne, cukier, cytryna)
  • Woda mineralna z owocami i miętą
  • Soki owocowe 100% w wybranych smakach

Konferencje i bankiety

Inteligentny catering jest nieodzownym składnikiem udanej konferencji. Kompetentnie skomponowane menu pomaga wzmocnić percepcję i kreatywność uczestników. Zapobiega zmęczeniu, orzeźwia i wzmacnia.

Bankiet stanowi odzwierciedlenie rangi i klasy organizatora. Profesjonalny catering ma świadomość ogromnej odpowiedzialności za jego wizerunek.

Każdy bankiet wymaga od nas indywidualnego podejścia, precyzji, taktu i kulinarnego kunsztu. Charakter wydarzenia nie ma znaczenia. Doświadczenie i wyobraźnia pozwala nam dostosować się elastycznie do bardzo różnych okazji i wymagań.

Menu talentem przyprawione

Przykładowe menu

Menu Wielkanocne

Menu Wigilijne

Menu

WERSJA EKONOMICZNA

 Bufet zimny

 

Przystawki:

  • Placuszki z cukinii podane z tatarem z łososia z kaparami i cytryną
  • Duet jaj z sosami: tatarskim oraz wiosennym z rzodkiewką, świeżym ogórkiem i kiełkami
  • Roladki z szynki nadziewane złocistymi rodzynkami i żółtym serem podane z konfiturą z czerwonej cebuli z orzechami włoskimi
  • Chrupiące rurki wypełnione pastą jajeczną z pieczarkami i świeżymi ziołami oraz pastą z szynki, jajka i szczypiorku
  • Grzanka z białą kiełbasą z dodatkiem kwaśnych jabłek
  • Roladki ze świeżego ogórka wypełnione twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem

 

Sałatki:

  • Wielkanocna sałatka z jajkiem, brokułami, ogórkiem, pomidorem i koperkowym dressingiem
  • Sałatka z paluszków krabowych, złotego sera pleśniowego, świeżego ogórka, polana sosem aioli, posypana czarnuszką
  • Sałatka z cieciorki z serem bałkańskim, kolorowymi pomidorkami, szczypiorkiem i oliwkami z sosem bazyliowym
  • Zielona sałatka z cukinii, zielonego groszku, fasolki szparagowej z bazylią i orzechami włoskimi

 

Dodatki:

  • Pieczywo, również własnego wypieku
  • Chrzan
  • Ćwikła
  • Sos chrzanowy z jabłkiem
  • Sos tatarski
  • Sos wiosenny

 

Bufet gorący

 

Zupy:

  • Zupa chrzanowa z jajkiem i boczkiem
  • Żurek z białą kiełbasą, grzybami leśnymi i jałowcem
  • Zupa krem z białych warzyw z wędzonym łososiem

 

Dania ciepłe:

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie podana z duszoną kiszoną kapustą z kminkiem
  • Filet z dorsza podany w sosie śmietanowym z porem i musztardą francuską
  • Kotleciki ziemniaczano – jajeczne podane ze smażonymi na rumiano pieczarkami
  • Polędwiczki wieprzowe owinięte w szynkę parmeńską podane z duszonym w białym winie porem z musztardą francuską i kwaśną śmietaną
  • Krokiety nadziewane pieczarkami, jajkiem i serem
  • Złociste ziemniaki z ziołami
  • Mini kluski śląskie posypane orzechami włoskimi i natką pietruszki
  • Kasza jaglana z warzywami i kolendrą

 

Desery i napoje

  • Babka piaskowa polana czekoladą ozdobiona wiosennymi kwiatkami
  • Sernik czekoladowy z nutką waniliową
  • Makowiec z lukrem i rodzynkami
  • Mazurek kajmakowy
  • Ciasto marchewkowe z orzechami i białą czekoladą
  • Sezonowe owoce filetowane
  • Woda mineralna z owocami i miętą
  • Soki owocowe 100%

 

WERSJA VIP

 Bufet zimny

 

Przystawki:

  • Foie gras z gęsich wątróbek aromatyzowane brandy z galaretką jabłkową
  • Przekąski z przepiórczych jaj, plastrów suszonej szynki, kiełków i pomidorków cherry
  • Pasztet z dziczyzny z jałowcem podany z sosem cumberland
  • Vitello Tonnato – cielęcina duszona w białym winie polana sosem tuńczykowo – kaparowym z rukolą
  • Roladki z pstrąga tęczowego podane z koperkiem i suszonymi pomidorami
  • Przegrzebki w sosie mandarynkowym ułożone na liściach grillowanej cykorii
  • Ceviche z halibutem, limonką i awokado
  • Krewetka tygrysia marynowana w sosie czosnkowym z chilli podana na chutneyu z ananasa

 

Sałatki:

  • Sałatka z roszponką z marynowaną w winie i ziołach piersią kaczki, mango i granatem z dodatkiem sosu śliwkowego
  • Sałatka z bobem, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami, kindziukiem czosnkowym i bazyliową oliwą
  • Sałatka z rukolą, marynowaną w winiaku wołowiną, gruszką, orzechami pinii, skropiona dressingiem orzechowo – miodowym
  • Sałatka z pieczonymi w ziołach ziemniakami, zielonym groszkiem i kukurydzą z sosem jogurtowo – czosnkowym

 

Bufet gorący

 

Zupy:

  • Zupa cytrynowa z dzikim ryżem, polędwiczką z kaczki i trawą cytrynową
  • Krem z selera marynowany w ziołach łososiem gravlax
  • Zupa z pieczonych kasztanów skropiona oliwą rozmarynowo – czosnkową posypana płatkami migdałów
  • Zupa z raków zaciągnięta kremową śmietaną i żółtkiem podana z grzankami

 

Dania ciepłe:

  • Bażant z sosem leśnym na bazie żubrówki z dodatkiem jałowca i igliwia sosnowego
  • Szparagi zapiekane pod beszamelem udekorowane duszonymi kurkami z natką pietruszki
  • Mule w białym winie z dodatkiem masła i szalotki
  • Stek z tuńczyka ze świeżymi figami, sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy
  • Policzki wołowe w sosie z piwa, musztardy i czekolady
  • Risotto z plastrami borowika z puree z dynią, cebulą i czosnkiem
  • Gratin z ziemniaków i batatów z cukinią
  • Szpinakowo – buraczane puree
  • Grillowana polenta

 

Desery i napoje

  • Pascha z bakaliami
  • Sernik z brzoskwiniami i białą czekoladą
  • Babka drożdżowa polana lukrem, posypana fioletowymi płatkami kwiatków
  • Mazurek kajmakowy z orzechami
  • Czekolada pascha z pomarańczą
  • Sękacz tradycyjny
  • Sezonowe owoce filetowane
  • Kawa z ekspresu i herbata z dodatkami (mleko, mleko roślinne, cytryna, cukier)
  • Woda mineralna z owocami i miętą
  • Soki owocowe 100%

Zupy

  • Zupa rybna na bazie wywaru z warzyw z dodatkiem białego wina wzbogacona kawałkami dorsza
  • Kremowa zupa pomidorowo – pomarańczowa z ziołowymi grzankami
  • Czerwony barszcz na kiszonej kapuście z uszkami nadziewanymi grzybami
  • Zupa grzybowa z boczniakami, makaronem kolanka i natką pietruszki

 

Dania ciepłe:

  • Pstrąg łososiowy w sosie pomarańczowym przygotowanym z rodzynkami, goździkami i cherry
  • Kawałki okonia w sosie śmietanowo – kurkowym posypany świeżym koperkiem
  • Filet z grenadiera podany na kwaszonych ogórkach połączonych z pieczarkami, oliwkami i natką pietruszki
  • Sztufada wołowa przygotowana z dodatkiem selera naciowego, mini marchewek i czarnej fasolki
  • Udka kaczki pieczone w cydrze podane z glazurowanymi cząstkami jabłka i gruszki
  • Karkówka pieczona w piwie imbirowym z goździkami, anyżem, musztardą francuską i mandarynkami
  • Jabłkowe łazanki z kwaszoną kapustą duszoną w cydrze z dodatkiem musu jabłkowego z zieloną soczewicą
  • Kaszotto z duszonymi kurkami, cebulą i pomidorami
  • Kluski z makiem i bakaliami
  • Krokiety z kapustą i grzybami
  • Pierogi z pieczarkami okraszone przesmażoną cebulką
  • Pierogi ze szpinakiem i fetą polane masełkiem ziołowym
  • Kremowa kapusta z kolendrą, kminem, chilli i zieloną soczewicą
  • Modra kapusta z czerwonym winem i wędzonymi śliwkami
  • Złociste ziemniaki z ziołami
  • Puree ziemniaczane ze śmietaną i koperkiem
  • Warzywa blanszowane w białym winie

 

Przekąski zimne

  • Tatar ze śledzia połączony z suszonymi pomidorami, natką pietruszki, czerwoną cebulą i sosem worcestershire
  • Piernikowy śledź z rodzynkami i cynamonem
  • Biszkoptowo – buraczane roladki wypełnione ziołowym serkiem mascarpone
  • Boczniaki w sosie tatarskim
  • Rillettes z łososia podany na grzance ozdobiony kaparem, koperkiem i cytryną
  • Polędwiczki wieprzowe skropione sosem cytrusowym posypane bakaliami i orzechami
  • Kruche tartaletki wypełnione duszoną kiszoną kapustą, grzybami i suszonymi śliwkami
  • Sezamowe crostini z duszonymi podgrzybkami i cebulą
  • Sałatka z jarmużu z melonem, ciemnymi winogronami, serem cheddar i prażonymi pestkami dyni
  • Sałatka śledziowa z jabłkiem, fasolą, marynowaną śliwką, burakiem i kaparami
  • Makaronowe świderki z tuńczykiem, suszonymi pomidorami, cukinią i zielonym ogórkiem
  • Sałatka z makaronu ryżowego z paluszkami surimi, kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, świeżym ogórkiem i koperkiem

 

Dodatki

  • Pieczywo jasne i ciemne, również własnego wypieku
  • Żurawina duszona z jabłkiem

 

Ciasta, desery i napoje

  • Comber czekoladowy z orzechami włoskimi
  • Makowiec z lukrem i rodzynkami
  • Blok z białej czekolady z żurawiną i pistacjami
  • Babeczki z masą kajmakową, orzechami i migdałami
  • Serniko – makowiec
  • Blok z ciemnej czekolady z bakaliami i kawałkami herbatnika
  • Piernik królewski z jabłkami i migdałami
  • Kompot wigilijny z suszu
  • Poncz świąteczny z czerwonego wina z korzennymi przyprawami i plastrami pomarańczy
  • Grzany cydr karmelowy z kawałkami jabłka, goździkami i cynamonem

Przystawki i sałatki:

  • Roladki z rostbefu marynowanego w chili, imbirze i kolendrze wypełnione rukolą i płatkami parmezanu
  • Babeczki z piersi drobiowej nadziane pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem gordon blue i pestkami słonecznika
  • Polędwiczka wieprzowa marynowana w czerwonym winie z ziołami zawinięta w plaster chrupiącego boczki podana na grillowanej cukinii
  • Tatar z marynowanego w wódce i limonce matjasa połączonego z melonem Gala, świeżym ogórkiem i śmietaną
  • Liście szpinaku w towarzystwie sera koziego, pieczonych buraków i prażonych orzechów włoskich otoczone ciastem filo
  • Marchewka wyjęta z marynaty miodowo-cytrynowej z dodatkiem imbiru, czosnku i kurkumy podane na miksie sałat z serem feta i pestkami słonecznika
  • Sałatka z sałaty rzymskiej, grillowanego sera halloumi z dodatkiem borówki amerykańskiej, płatków migdałów i miodowo-imbirowego sosu vinegrette
  • Miks sałat połączony z makaronem penne, kiełbasą charizo, pomidorkami papryczkowymi skropiony olejem czosnkowo-bazyliowym
  • Sałatka z kalafiora, zielonego ogórka z pieczoną piersią indyka, sosem majonezowym i świeżym koperkiem

Dania gorące:

  • Zupa krem z kiszonych ogórków ozdobiona kleksem z serka mascarpone i świeżym koperkiem
  • Wiosenny rosół z makaronem z cukinii, paskami piersi drobiowej i siekanym szczypiorkiem
  • Roladki z indyka wypełnione kolorową papryką, kaparami i serem feta ułożone na czerwonej soczewicy połączonej z cukinią i oliwkami
  • Udziec wołowy duszony w soku z czarnej porzeczki z dodatkiem czarnej fasoli i kardamonu
  • Pieczony filet z czarniaka skropiony sosem piwnym z dodatkiem miodu i żółtka w towarzystwie duszonego szpinaku i zielonego groszku
  • Chili con tofu z czerwoną fasolą i soczewicą, przyprawione kuminem, wędzoną papryką i octem balsamicznym, posypane piórkami z kopru włoskiego podane z żółtym ryżem cytrynowym

Desery i napoje:

  • Deser bezowy z kremem czekoladowym i waniliowym z dodatkiem karmelizowanych wiśni
  • Jagodowy deser z mascarpone i nasionami chia
  • Wybór ciast własnego wypieku: tradycyjny sernik z dodatkiem czarnej porzeczki, szarlotka na razowym kruchym cieście z żurawiną, ciasto jogurtowe z owocami, zielony biszkopt przekładany masą budyniową i malinami
  • Owoce sezonowe podane w całości oraz owoce filetowane
  • Kawa z ekspresu i herbaty smakowe z dodatkami (cukier, słodzik, cytryna, mleczko)
  • Woda mineralna gazowana i niegazowana
  • Soki owocowe i warzywne

Koktajle i garden party

Relaksujące spotkania towarzyskie o mniej formalnym charakterze są dla nas takim samym wyzwaniem jak wszystkie inne. Luźniejsza atmosfera wymaga często wbrew pozorom bardzo wyważonej i elastycznej organizacji.

Sztuka dobrej przekąski to zawarcie maksimum treści w minimalnej formie. Demonstracja kunsztu kulinarnego i estetycznego w mikro kształcie jest swoistym sprawdzianem naszego talentu. I polem kreatywności. Lubimy to.

Koktajlowe przysmaki

Przykładowe menu

Menu

Przekąski finger food

  • Marynowany łosoś w czerwonej pomarańczy z pomidorem cherry, bazylią i oliwką
  • Świeże figi faszerowane białym kozim serem zawinięte w szynce parmeńskiej
  • Tatar z tuńczyka skropiony cytrusami podany na grzance ziołowej
  • Mini wrapy z marynowanymi pieczarkami, szynką parmeńską z serem dor blue i szczypiorkiem
  • Praliny cytrynowe z sera z żurawiną i świeżą kolendrą
  • Kruche babeczki wypełnione wędzonym tofu i grillowanymi warzywami z balsamico – wegańskie
  • Crostini z rostbefem i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Kąski z indyka z serem cheddar owinięte w chrupiący bekon z marynowaną cebulką
  • Pomidorki suszone faszerowane pastą z gorgonzoli z orzechami włoskimi
  • Carpacio z polędwiczek wieprzowych na rukoli z chutneyem gruszkowo – dyniowym
  • Mini tarta ze szpinakiem i karmelizowaną cebulką – wegańskie
  • Camembert z pieprzem młotkowanym podany na pieczonym ananasie

Sałatki:

  • Sałatka z selera naciowego z winogronami, pomarańczą, orzechami i balsamico malinowym
  • Mix chrupkich sałat z tofu, marynowaną dynią, pomidorkami cherry i pestkami słonecznika
  • Sałatka z grillowanych warzyw z sosem miodowo – cytrusowym
  • Sałatka z tuńczykiem, kolorową fasolą, kaparem, pomidorem, kukurydzą i zieloną oliwką
  • Sałatka z koziego sera z wędzoną śliwką, orzechami laskowymi i rodzynkowym sosem
  • Mix sałat z komosą ryżową, burakiem marynowanym i karmelizowanym serkiem

 

Finger food na ciepło:

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z chorizo, oliwkami i parmezanem
  • Muffinki z ciecierzycy z kolorową papryką, cukinią i wędzonym tofu – wegańskie
  • Praliny wieprzowe z daktylami obtoczone w sezamie
  • Orkiszowe pierożki wypełnione łososiem, szpinakiem i ricottą
  • Kąski z indyka z serem cheddar owinięte w chrupiący bekon
  • Kruche babeczki z orientalną wieprzowiną i konfiturą z czerwonej cebuli

 

Słodkie finger food:

  • Ganach czekoladowy z nutką rumu i pomarańczami
  • Kruche babeczki z owocami leśnymi, mascarpone i ciemną czekoladą
  • Praliny czekoladowe obtoczone w wiórkach kokosowych
  • Blok z białej czekolady z pistacjami i żurawiną
  • Pudding chia z mango i świeżymi owocami – wegański
  • Muffinki czekoladowe z mascarpone i świeżymi owocami
  • Panna cotta z musem z owoców leśnych
  • Cake pops polane białą czekoladą z płatkami róż

Imprezy plenerowe

Mamy wieloletnie doświadczenie w przygotowaniu imprez na wolnym powietrzu. Od niewielkiego spotkania po kilkutysięczny tłum, w pełni panujemy nad organizacją i dobrym samopoczuciem uczestników.

Zapewniamy wyśmienitą kuchnię i wybraną koncepcję estetyczną oraz meble, namioty, zaplecze techniczne, nagłośnienie, obsługę kelnerską. Dojedziemy bez problemu w każde miejsce.

Niezależnie od pogody nasz klient ma pewność komfortu i dobrej zabawy. Na wszelkie obiektywne niespodzianki reagujemy szybko, profesjonalnie i elastycznie. Można nam zaufać.

Menu talentem przyprawione

Przykładowe menu

Menu

Piknik dla osób dorosłych, dzieci/młodzieży

Potrawy z grilla:

  • Plastry chrupiącego bekonu
  • Grillowana karkówka marynowana w chili z kolendrą
  • Kiełbasa z szynki
  • Udka drobiowe faszerowane szpinakiem i serem feta
  • Kaszanka z cebulką
  • Ziołowy łosoś podany z marchewką i cukinią
  • Aromatyczny oscypek z żurawiną
  • Ziemniaczki z masełkiem czosnkowym – wegańskie
  • Cukinia faszerowana kaszą kuskus i warzywami z oliwą ziołową – wegańskie
  • Burgery z buraka z ziołami – wegańskie
  • Grillowane warzywa: kolorowa papryka, cukinia, cebulka czerwona, marchewka – wegańskie

 

Dodatki do grilla:

  • Sos BBQ
  • Sos jogurtowo – czosnkowy
  • Sos Bombay Curry
  • Ketchup
  • Musztarda
  • Ogórki kiszone
  • Ogórki małosolne
  • Pieczywo, również własnego wypieku na naturalnym zakwasie

 

Surówki przy grillu:

  • Kapusta kwaszona z beczki
  • Surówka z marchewki z pomarańczą i brzoskwinią
  • Surówka z buraka z ogórkiem kwaszonym, cebulką i olejem lnianym

 

Sałatki w bufecie na bieżąco uzupełniane:

  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, ciemnym winogronem, zielonym ogórkiem, szynką parmeńską i sosem na bazie białego wina
  • Sałatka z chrupiącym selerem naciowym z dodatkiem rodzynek, suszonej żurawiny i orzechów włoskich – wegańska
  • Świeży szpinak z suszonymi pomidorami, boczkiem krojonym w kostkę, oliwkami zielonymi, pestkami słonecznika i oliwą czosnkową

 

Potrawy dla dzieci podawane w bufecie:

  • Mini hamburgery z dodatkami (pomidor, sos, ogórek zielony)
  • Naleśniki z serem i polewą owocową
  • Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem
  • Gofry z prawdziwą bitą śmietaną i owocami/polewą
  • Zupa pomidorowa z ryżem

 

Bufet słodki:

  • Ciasto jogurtowe z owocami
  • Muffinki czekoladowe z wiśniami
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami i białą czekoladą
  • Sernik na kruchym spodzie
  • Ciasto bananowe z cynamonem
  • Muffinki szpinakowe z ciemną czekoladą
  • Owoce filetowane i w całości, m.in. ananas, melon, pomarańcza, grejpfrut, winogrono, borówki, jabłka, gruszki, truskawki

 

Napoje:

  • Kawa z ekspresu z dodatkami (mleko, mleko roślinne, cukier)
  • Herbata w saszetkach czarna, zielona, owocowa z dodatkami (cytryna, cukier)
  • Woda mineralna z owocami i miętą w dyspenserze
  • Woda mineralna gazowana w butelkach 0,5L
  • Soki owocowe 100%: pomarańczowy, jabłkowy
  • Lemoniady własnej produkcji: lemoniada z mirabelek, lemoniada z zielonej herbaty z grejpfrutem, lemoniada z mango i limonką, lemoniada arbuzowo – truskawkowa w szklanych słojach z kranikiem