Nasza firma
Od żywienia najmłodszych
Początki sięgają roku 2002 kiedy, zakładając firmę, podjęliśmy się z miejsca dwóch bardzo różnych zadań: organizacji stołówki w szkole podstawowej oraz bufetu pracowniczego. Biorąc na siebie codzienne żywienie dzieci i prowadzenie cateringu jednocześnie, stanęliśmy przed wyzwaniem tworzenia bardzo zdrowego i mocno zróżnicowanego menu.
…przez doświadczenia i eksperymenty…
Na bazie wiedzy i pasji udało nam się przez lata wykreować kuchnię uznaną i oryginalną. Sekret sukcesu to wykształcenie, rodzinna tradycja, naturalne produkty i praca ludzkich rąk. Niewiele by to jednak znaczyło, gdyby nie talent i odwaga – z wyczuciem łączymy smaki kuchni dawnej i nowoczesnej. Mamy też inny ważny atut: inteligentną organizację.
...do Stadionu Leśnego w Sopocie.
Do dziś gotujemy dla szkół i przedszkoli, choć Twister rozwinął się zdecydowanie w kierunku cateringu dla firm i dużych zleceń. Wystarczy wspomnieć obsługę imprezy na sopockim Stadionie Leśnym dla pięciu tysięcy osób. Co ważne, nawet w tym przypadku postawiliśmy na potrawy robione ręcznie – wierni swoim kulinarnym zasadom.
Nasz zespół
Założyciele
Jarosław Płatek
Prezes Zarządu
Jarek jest pasjonatem wędkarstwa, koneserem smaku i estetyki potraw, naszym głównym testerem i super organizatorem.
Dorota Idaszak
Wiceprezes Zarządu
Dorota, specjalistka z zakresu żywienia człowieka ze szczególnym uwzględnieniem dietetyki, przez 15 lat gotowała z pracownikami, dziś z pasją eksperymentuje fuzje smaków. Pełni też z powodzeniem funkcję florystki i jest zupełnie zakręcona na punkcie… psów!
Wirtuozi Organizacji
Dawid Perlejewski
Manager Operacyjny
Dawid to dynamiczny Manager Operacyjny, który z pasją podchodzi do wyzwań i szybko zdobywa nowe doświadczenia. Z branżą gastronomiczną związany od młodzieńczych lat, doskonale odnajduje się w jej wymagającej rzeczywistości. Jego umiejętność adaptacji i zarządzania procesami gwarantuje wysoką jakość usług oraz dbałość o wizerunek firmy. Pasjonat górskich wędrówek, zawsze dąży do zdobywania nowych szczytów, zarówno w pracy, jak i życiu osobistym. Dzięki swojemu doświadczeniu, zespół może polegać na jego odpowiedzialnych decyzjach.
Sylwia Zwolińska
Manager
Mistrzyni organizacji z pasją i mama na pełen etat. Uwielbia planować, dopinać każdy szczegół i działać na najwyższych obrotach. Największą satysfakcję czerpie z perfekcyjnie zrealizowanych wydarzeń – to właśnie one dodają jej energii i napędzają do dalszego działania. Z natury wielozadaniowa, z łatwością prowadzi kilka projektów jednocześnie, nie tracąc przy tym ani głowy, ani uśmiechu. Zawsze otwarta na nowe wyzwania i pomysły – dla niej każdy dzień to szansa na stworzenie czegoś wyjątkowego.
Ilona Hajdamaszczuk
Specjalista ds. Sprzedaży
Ilona, laureatka wielu prestiżowych konkursów gastronomicznych, perfekcjonistka z krwi i kości – początkowo związana z naszą kuchnią, gdzie zdobywała doświadczenie i serca smakoszy. Dziś z równą pasją i zaangażowaniem realizuje się w obsłudze klienta – zarówno biznesowego, jak i indywidualnego – dbając o każdy szczegół. Zawsze krok przed innymi, z uśmiechem i pełną kontrolą – niezależnie, czy chodzi o elegancką kolację firmową, czy kameralne przyjęcie rodzinne.
Artyści Kuchni
Beata Perlejewska
Beata – Mistrzyni Smaku i Słodkiej Finezji
Związana z Twisterem od 14 lat, Beata to niekwestionowana specjalistka od tortów, słodkości i wyrafinowanych finger foods. Z niezwykłą precyzją i wyczuciem smaku tworzy desery oraz przekąski, które zachwycają nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Jej kuchnia to połączenie pasji, talentu i wieloletniego doświadczenia. Każde danie, które wychodzi spod jej rąk, staje się małym dziełem sztuki kulinarnej. Beata to serce naszej cukierniczo-przekąskowej pracowni – zaraża entuzjazmem, inspiruje i nieustannie podnosi poprzeczkę w tworzeniu wyjątkowych smaków.
Marcin Łaziuk
Lubił gotować od dziecka, a rodzina zgodnie twierdziła, że będzie kucharzem. Młodzieńcze marzenia o zostaniu piłkarzem, żołnierzem czy strażakiem tylko zaostrzyły w nim apetyt na karierę twórczego szefa kuchni. Uwielbia potrawy z całego świata, no może z wyjątkiem śledzi. Nawet po pracy chętnie gotuje z ukochaną żoną Anią, chyba że akurat jest na spacerze lub oddaje się słodkiemu lenistwu przed telewizorem. Najpiękniejszą muzyką jest dla niego symfonia kuchenna towarzysząca przygotowywaniu potraw. Idealnie relaksuje się podczas corocznych zagranicznych wakacji i marzy o zwiedzeniu całego świata. Mówi, że każde danie doprawia nie tylko precyzyjnie skomponowaną paletą przypraw, ale też miłością!