Eventy wegańskie
Kuchnia roślinna nie jest ani trochę nudna. Łączenie smaków jest zaskakujące i niecodzienne. To kuchnia pełna orzechów, nasion, owoców i warzyw. Jest prosta i pyszna.
Kuchnia wegańska nie jest tylko wytrawna, to moc słodyczy pod postacią tortów, ciast i niebanalnych deserów z wykorzystaniem zaskakujących składników w nowatorski i kreatywny sposób. Jedynym co nas może powstrzymać jest twój fantazja i smak.
Kiedy nie jesz mięsa
Zupy
Dania ciepłe
Przekąski finger food
Sałatki
Bufet słodki
Napoje
- Krem z dyni i batatów z mleczkiem kokosowym, limonką, prażonymi pestkami słonecznika i siekanym szczypiorkiem
- Zupa cebulowa z dodatkiem białego wina i suszonych pomidorów podana z grzankami ziołowymi
- Krem z zielonych warzyw sezonowych podany z wegańskim serem feta i chipsami z pieczonej marchewki
- Chłodnik na jogurcie wegańskim z botwinką, zielonym ogórkiem rzodkiewką i dużą ilością koperku
- Kotleciki z zielonego groszku z liśćmi szpinaku, kaszą jaglaną, pestkami słonecznika i otrębami podane z grillowanymi warzywami
- Bataty faszerowane czerwoną soczewicą, grillowaną papryką, cukinią i wędzonym tofu ze świeżymi ziołami
- Bitki sojowe w sosie grzybowym z natką pietruszki i zaciągnięte jogurtem wegańskim
- Ragout warzywne z kabaczka, cukinii, dyni z dodatkiem szalotki, suszonych śliwek i pomidorów
- Gołąbki z włoskiej kapusty wypełnione pęczakiem, pieczarkami i wędzonym tofu zanurzone w sosie koperkowym na śmietanie roślinnej
- Tajskie curry warzywne z mleczkiem kokosowym na bazie chrupiącej papryki, cukinii, fasolki szparagowej i bazyliowego tofu
- Buraczki z ananasem
- Pieczone warzywa w sosie musztardowym
- Fasolka szparagowa na parze z oliwą czosnkową
- Kluski śląskie z czerwonej soczewicy
- Kasza bulgur z warzywami i ziołami
- Szpinakowe puree ziemniaczane
- Mieszanka ryżu jaśminowego i dzikiem z oliwą smakową
- Studzienki z zielonego ogórka z pastą z kolorowej papryki posypane siekanym szczypiorkiem
- Mini szaszłyczki z pieczonego sojowego tofu, pomidorków koktajlowych i marynowanej cebuli
- Grillowane gruszki Rocha skropione winiakiem wypełnione pastą z białej fasolki i prażonymi orzechami laskowymi
- Placuszki z cukinii z pieczonymi warzywami i humusem z dodatkiem kiełków
- Pasta z pieczonego bakłażana podana na chrupiącej grzance z oliwą z oliwek
- Kruche babeczki z konfiturą z czerwonej cebuli, serem wegańskim i nerkowcem
- Mini burgery z tofu katsu, kapustą pak choi marynowaną w imbirze i sosie sojowym
- Boczniaki marynowane z cebulką podane w owsianej babeczce
- Sałatka z komosy ryżowej z soczystym melonem, arbuzem i miętą podana z jogurtem kokosowym i syropem z agawy
- Sałatka grecka z makaronem z cukinii, roszponką, kolorowymi pomidorkami, oliwkami i wegańskim serem feta skropiona vinegrette
- Sałatka z pieczonych buraków marynowanych w musztardzie francuskiej z dodatkiem słodkiej pomarańczy, mixu sałat, prażonych orzechów włoskich skropiona sosem balsamicznym
- Kolorowa sałatka ze szpinakiem, rucolą, papryką, mixem kiełków i pieczoną ciecierzycą z sosem musztardowym
- Jagielnik z bananami na owsianym spodzie udekorowany świeżymi owocami i czekoladą
- Trufle z ciecierzycy z gorzką czekoladą i daktylami
- Pudding chia z mango, mleczkiem kokosowym i świeżymi owocami
- Piernik bananowy z cynamonem i białą czekoladą
- Mus z ryżu kokosowego z sosem truskawkowym
- Tartaletka z owocami sezonowymi zapiekana pod kruszonką owsianą
- Kawa z ekspresu z dodatkami (mleko roślinne, cukier)
- Herbata w saszetkach czarna, zielona, owocowa z dodatkami (cytryna, cukier)
- Woda mineralna z owocami i miętą w dyspenserze
- Woda mineralna gazowana w butelkach 0,5L
- Soki owocowe 100%: pomarańczowy, jabłkowy
- Lemoniady własnej produkcji: lemoniada z mirabelek, lemoniada z zielonej herbaty z grejpfrutem, lemoniada z mango i limonką, lemoniada arbuzowo – truskawkowa w szklanych słojach z kranikiem