Eventy wegańskie

Kuchnia roślinna nie jest ani trochę nudna. Łączenie smaków jest zaskakujące i niecodzienne. To kuchnia pełna orzechów, nasion, owoców i warzyw. Jest prosta i pyszna.

Kuchnia wegańska nie jest tylko wytrawna, to moc słodyczy pod postacią tortów, ciast i niebanalnych deserów z wykorzystaniem zaskakujących składników w nowatorski i kreatywny sposób. Jedynym co nas może powstrzymać jest twój fantazja i smak.

Kiedy nie jesz mięsa

Przykładowe menu

Zupy

Dania ciepłe

Przekąski finger food

Sałatki

Bufet słodki

Napoje

  • Krem z dyni i batatów z mleczkiem kokosowym, limonką, prażonymi pestkami słonecznika i siekanym szczypiorkiem
  • Zupa cebulowa z dodatkiem białego wina i suszonych pomidorów podana z grzankami ziołowymi
  • Krem z zielonych warzyw sezonowych podany z wegańskim serem feta i chipsami z pieczonej marchewki
  • Chłodnik na jogurcie wegańskim z botwinką, zielonym ogórkiem rzodkiewką i dużą ilością koperku
  • Kotleciki z zielonego groszku z liśćmi szpinaku, kaszą jaglaną, pestkami słonecznika i otrębami podane z grillowanymi warzywami
  • Bataty faszerowane czerwoną soczewicą, grillowaną papryką, cukinią i wędzonym tofu ze świeżymi ziołami
  • Bitki sojowe w sosie grzybowym z natką pietruszki i zaciągnięte jogurtem wegańskim
  • Ragout warzywne z kabaczka, cukinii, dyni z dodatkiem szalotki, suszonych śliwek i pomidorów
  • Gołąbki z włoskiej kapusty wypełnione pęczakiem, pieczarkami i wędzonym tofu zanurzone w sosie koperkowym na śmietanie roślinnej
  • Tajskie curry warzywne z mleczkiem kokosowym na bazie chrupiącej papryki, cukinii, fasolki szparagowej i bazyliowego tofu
  • Buraczki z ananasem
  • Pieczone warzywa w sosie musztardowym
  • Fasolka szparagowa na parze z oliwą czosnkową
  • Kluski śląskie z czerwonej soczewicy
  • Kasza bulgur z warzywami i ziołami
  • Szpinakowe puree ziemniaczane
  • Mieszanka ryżu jaśminowego i dzikiem z oliwą smakową
  • Studzienki z zielonego ogórka z pastą z kolorowej papryki posypane siekanym szczypiorkiem
  • Mini szaszłyczki z pieczonego sojowego tofu, pomidorków koktajlowych i marynowanej cebuli
  • Grillowane gruszki Rocha skropione winiakiem wypełnione pastą z białej fasolki i prażonymi orzechami laskowymi
  • Placuszki z cukinii z pieczonymi warzywami i humusem z dodatkiem kiełków
  • Pasta z pieczonego bakłażana podana na chrupiącej grzance z oliwą z oliwek
  • Kruche babeczki z konfiturą z czerwonej cebuli, serem wegańskim i nerkowcem
  • Mini burgery z tofu katsu, kapustą pak choi marynowaną w imbirze i sosie sojowym
  • Boczniaki marynowane z cebulką podane w owsianej babeczce
  • Sałatka z komosy ryżowej z soczystym melonem, arbuzem i miętą podana z jogurtem kokosowym i syropem z agawy
  • Sałatka grecka z makaronem z cukinii, roszponką, kolorowymi pomidorkami, oliwkami i wegańskim serem feta skropiona vinegrette
  • Sałatka z pieczonych buraków marynowanych w musztardzie francuskiej z dodatkiem słodkiej pomarańczy, mixu sałat, prażonych orzechów włoskich skropiona sosem balsamicznym
  • Kolorowa sałatka ze szpinakiem, rucolą, papryką, mixem kiełków i pieczoną ciecierzycą z sosem musztardowym
  • Jagielnik z bananami na owsianym spodzie udekorowany świeżymi owocami i czekoladą
  • Trufle z ciecierzycy z gorzką czekoladą i daktylami
  • Pudding chia z mango, mleczkiem kokosowym i świeżymi owocami
  • Piernik bananowy z cynamonem i białą czekoladą
  • Mus z ryżu kokosowego z sosem truskawkowym
  • Tartaletka z owocami sezonowymi zapiekana pod kruszonką owsianą
  • Kawa z ekspresu z dodatkami (mleko roślinne, cukier)
  • Herbata w saszetkach czarna, zielona, owocowa z dodatkami (cytryna, cukier)
  • Woda mineralna z owocami i miętą w dyspenserze
  • Woda mineralna gazowana w butelkach 0,5L
  • Soki owocowe 100%: pomarańczowy, jabłkowy
  • Lemoniady własnej produkcji: lemoniada z mirabelek, lemoniada z zielonej herbaty z grejpfrutem, lemoniada z mango i limonką, lemoniada arbuzowo – truskawkowa w szklanych słojach z kranikiem