Przyjęcia prywatne

W dobie gdy czasu nigdy w nadmiarze, godziny przeznaczone na spotkania z bliskimi są zaiste bezcenne. Warto je więc spędzać w atmosferze odprężenia i wypoczynku. Powierzając nam troskę o Twoje przyjęcie, fundujesz sobie pełny relaks, a gościom najwyższą jakość.

Zasmakujesz w pomocy. Nie ważne mała czy duża impreza, zaangażujemy się tak samo, a jakość naszych usług jak zwykle przewyższy cenę.

Jesteśmy do tego stworzeni, zapewniamy wszystko:

  • przygotowanie wyśmienitych potraw w dowolnym stylu
  • wybraną estetykę przyjęcia
  • organizację mebli i namiotów
  • stronę techniczną i nagłośnienie
  • aż po obsługę kelnerską
Co oczywiste, niezależnie od formatu imprezy klient ma zawsze prawo do opcji wegetariańskiej i wegańskiej.

Imprezy okolicznościowe i rodzinne

Dotrzemy wszędzie. Nie ważne czy planujesz piknik na polanie, czy przyjęcie w ruinach zamku. Dzięki pełnej mobilności i kreatywności oferujemy obsługę w każdej lokalizacji, może prócz podwodnej.

Czujemy klimat. Ilu klientów tyle gustów i wymagań. Umiemy słuchać i rozumieć co dla kogo jest ważne. Jesteśmy otwarci na Twoje życzenia, bo to warunek sukcesu. Lubimy usłyszeć, że TWISTER CATERING znowu trafił w punkt.

Wypróbuj sam

Przykładowe menu

Dania gorące

Bufet zimny

(dania główne szykujemy po 70 % każdego, do podania na półmiskach lub serwowane przez kelnera):

  • Rosół tradycyjny z warzywami i makaronem
  • Aksamitny krem z warzyw z czosnkowo-ziołową grzanką
  • Przekładaniec z piersi indyczej z pomidorami, cukinią, żółtym serem podany z sosem śmietanowym z dodatkiem musztardy francuskiej
  • Szynka wieprzowa w towarzystwie warzyw duszonych w mleku kokosowym połączonym z curry
  • Kotleciki z żółtego grochu z czosnkiem, majerankiem i otrębami
  • Dla dzieci – nugetsy drobiowe
  • Ziemniaki opiekane z ziołami
  • Mini kluski śląskie
  • Bukiet surówek – dwa rodzaje

Przekąski:

  • Przekąska z szynki prosciutto, sera pleśniowego i melona podana na roszponce połączonej z sałatą strzępiastą
  • Roladka ze schabu nadziewana kolorową papryką, ogórkiem konserwowym i serem camembert ułożona na salsie paprykowo-pomidorowej
  • Kawałki pasztetu z kaczką podane z chutneyem jabłkowym wzbogaconym o smak cynamonu i świeżego imbiru
  • Babeczki drobiowe z farszem pieczarkowo-pomidorowym
  • Paczuszki z ciasta filo wypełnione szpinakiem i marynowanym w ziołach i cytrynie łososiem
  • Pieczone z ziołami i czosnkiem bataty wypełnione kukurydzą, papryką, cebulą, czarną fasolą i świeżą kolendrą
  • Studzienki z pieczonej cukinii wypełnione masą jajeczną ze szczypiorkiem, koperkiem i rzodkiewką
  • Pieczywo mieszane
  • Masło

Sałatki:

  • bardzo wiosenna z roszponki, rzodkiewki, białej rzepy, świeżego ogórka, kiełków, aromatycznego koperku i szczypiorku ze słodką śmietaną
  • ze świeżego szpinaku, zielonego groszku, ananasa, pomarańczy z nerkowcami skropiona dressingiem cytrynowo-limonkowym
  • pieczarkowa z kukurydzą, fasolą, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym i chipsami z ziołowego salami

Desery i napoje:

  • Woda gazowana i niegazowana
  • Soki owocowe
  • Kawa z dodatkami (mleczko, cukier)
  • Herbata czarna, zielona i smakowa z dodatkami (cytryna, cukier biały i trzcinowy)
  • Ciasta własnego wypieku: sernik, ciasto jogurtowe z owocami, ciasto marchewkowe z bakaliami
  • Desery porcjowe podane w mini naczynkach: deser czarny las – czekolada ,wiśnie i bita śmietana, deser bezowo-truskawkowy
  • Owoce sezonowe w całości i filetowane

Wesela

Wesele z klasą? To nasza specjalność. Mamy pełną świadomość jak ważny to dzień. Doceniamy Twoje zaufanie – w organizację przyjęcia wkładamy cały nasz kunszt i serce.

Twister Catering ofiaruje Ci wszystko:

  • doświadczenie – precyzję i elastyczność organizacji
  • talent – wspaniałe potrawy i pomysły estetyczne
  • uniwersalność – organizację wesela od A do Z
  • ambicję – prywatne zaangażowanie w Twój sukces
  • i klasę – trudno definiowalne, ale NAJWAŻNIEJSZE

Będzie jak zechcesz

Przykładowe menu

Podania

Dania zimne podane w bufecie

W ramach usługi cateringowej w cenie zapewniamy

Dodatkowo oferujemy (opcja)

I podanie (serwowane przez kelnerów każdemu z Gości indywidualnie):

  • Krem z zielonych warzyw z ziołowymi grzankami
  • Zupa dyniowa z nutą pomarańczową, świeżym imbirem i karmelizowanym plastrem pomarańczy

II podanie (proponujemy danie mięsne, danie wegańskie i danie dla dzieci serwowane indywidualnie dla każdego z Gości):

  • Pieczone w białym winie polędwiczki wieprzowe podane w sosie z suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i świeżej natki pietruszki
  • Klasyczne gołąbki nadziewane różnymi rodzajami  kasz i czerwoną soczewicą z sosem z grzybów leśnych
  • Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym – danie dla dzieci
  • Młode ziemniaczki z koperkiem
  • Bukiet surówek – mix sałat z kolorowymi oliwkami i sosem kaparowym/z selera z ogórkiem kwaszonym, marchewką i sosem jogurtowo-majonezowym/buraki z jabłkiem i oliwą cytrynową

III podanie (potrawy podane w bufecie, na bieżąco uzupełniane):

  • Schab faszerowany boczkiem, żółtym serem i grillowaną papryką ułożony na salsie paprykowo-pomidorowej
  • Filet z kurczaka podany w duszonych świeżych ogórkach z koperkiem
  • Pieczony w ziołach dorsz  w towarzystwie bukietu warzyw z wody
  • Bigos z grzybami, wędzoną śliwką i podsmażanymi boczniakami
  • Tajskie curry z mlekiem kokosowym, chrupiącymi warzywami, pieczarkami oraz tofu, posypane natką pietruszki
  • Kasza jaglana z ziołami
  • Ryż kolorowy

IV podanie (serwowane przez kelnerów nad ranem):Barszcz czerwony z pasztecikiem wypełnionym pieczarkami i cebulą (danie wegańskie)

Przekąski:

  • Wybór pasztetów mięsnych i wegańskich: pasztet z drobiu z żurawiną, pasztet wieprzowy z dodatkiem dziczyzny, pasztet z czerwonej fasoli z orzechami włoskimi, pasztet z ciecierzycy z  cukinią
  • Tabbouleh z quinoa, ogórkami, pomidorami, chili, natką pietruszki i miętą
  • Łososiowa marchewka na grzance
  • Placuszki z cukinii podane z duszonymi warzywami  i świeżymi kiełkami
  • Mini praliny ryżowo-wieprzowe z dodatkiem prażonych słupków migdałów i smażonych daktyli posypane zeszkloną cebulką i świeżą natką pietruszki
  • Galantyna z kurczaka faszerowana bakaliami i orzechami podana na kolorowych sałatach
  • Półmiski mięs pieczonych marynowanych według własnych receptur
  • Tatar ze śledzia z dodatkiem cebulki i ogórka kwaszonego,
  • Bruschetta zapieczona  z oliwą i czosnkiem podana z salsą pomidorową i aromatyczną bazylią/z wędzonym halibutem i lionką (po 50 %)
  • Mini babeczki wypełnione konfiturą z czerwonej cebuli marynowanej w winie i serem camembert
  • Wybór pieczywa, także własnego wypieku na naturalnym zakwasie

Sałatki:

  • z rucoli z listkami szpinaku baby, wędzonym kurczakiem, mixem kiełków i kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, z dresingiem z białego wina
  • z roszponki z plastrami słodkiej pomarańczy, kostką z czerwonego grejpfruta, szynką parmeńską i  wiórkami parmezanu skropiona sokiem z pomarańczy
  • z makaronu razowego, czarnej fasoli, kolorowej papryki, orzeszków ziemnych i sosu z musztardą Dijon

Desery i napoje:

  • Ciasta własnego wypieku: sernik roślinny z wiśnią, tartaletki z masą budyniową i malinami, ciasto marchewkowe z bakaliami, czekoladowe z jabłkami
  • Deserki porcjowane w mini naczynkach: deser czekoladowy z pomarańczą, duet musów owocowych
  • Kawa z dodatkami (mleczko, cukier)
  • Herbata czarna, zielona, owocowa z dodatkami (cytryna, cukier)
  • Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy
  • Wodami mineralna gazowana i niegazowana
  • Lemoniada z dodatkiem mirabelek
  • Herbata zielona z dodatkiem pomarańczy (mrożona)
  • Przygotowanie i dowiezienie potraw specjalistycznym samochodem typu chłodnia, ewentualnie pomoc w schłodzeniu alkoholu
  • Kompletną zastawę porcelanową, sztućce platerowe, szkło do napojów zimnych i alkoholi
  • Obsługę cateringową – profesjonalnych kelnerów oraz obsługę potrzebną do wydania ciepłych potraw
  • Podgrzewacze do potraw, warniki do napojów gorących
  • Nadzór nad całością od strony cateringowej
  • Pojemniki jednorazowe oraz specjalne kartony do spakowania potraw na wynos
  • Uprzątnięcie po konsumpcji
  • Tort okolicznościowy ze stosowną dekoracją – proponujemy sprawdzony, lekki, niezbyt słodki tort z prawdziwej śmietany i serka mascarpone na białym lub ciemnym biszkopcie, z owocami z domowej spiżarni. Kształt/sposób udekorowania do uzgodnienia. Sugerujemy porcje ok. 120 g/os. Jest możliwość przygotowania tortu wegańskiego, cena i wielkość do uzgodnienia.
  • Fontanna czekoladowa – koszt zależny od wielkości fontanny i ilości czekolady. Wersja podstawowa + 1,5 kg oryginalnej belgijskiej czekolady + talerzyki, patyczki, serwetki, wafelki, żelki, owoce filetowane
  • Obsługa barmańska – profesjonalny barman, sprzęt barmański, dostarczenie lodu do drinków i do coolerów, coolery, zamrażarka do lodu, cytryna, limonka, mięta,  słomki, syropy barmańskie, wybór owoców do drinków, szkło do alkoholu w pełnym asortymencie, pomoc w ustaleniu listy drinków i oszacowaniu ilości/asortymentu alkoholu.