Przyjęcia biznesowe

Wyśmienita kuchnia i organizacja to warunki konieczne sukcesu każdej imprezy. Niezależnie od formatu spotkania jesteśmy odpowiedzialni za satysfakcję wszystkich gości. A jak udaje się zaspokoić gusta i guściki uczestników wielotysięcznego eventu? To żadna tajemnica.

uważnie słuchamy Twoich oczekiwań

analizujemy je z pozycji naszych doświadczeń

z wyobraźnią łączymy różne smaki i doprawiamy indywidualnym stylem

zapewniamy najwyższą jakość: kuchni, estetyki i obsługi

pracujemy z przyjemnością i sukcesem

Uwaga: To dla nas oczywiste, że niezależnie od formatu imprezy klient ma prawo do opcji wegetariańskiej i wegańskiej.

Imprezy integracyjne

Więcej niż integracja. Cel imprezy firmowej to nie tylko budowanie teamu. Dla organizatorów ważne jest sprawienie przyjemności każdemu pracownikowi, tak by poczuł się doceniony, zadowolony i tym silniej identyfikował z firmą. A że przez żołądek do serca – catering ma tu wiele do powiedzenia.

Od kilkunastu lat dbamy o podniebienia pracowników małych i dużych firm. Wygląda na to, że dobrze rozumiemy oczekiwania organizatorów – klienci wracają do nas, a nowych wciąż przybywa.

Kulinarne integracje

Przykładowe menu

Przystawki i sałatki

Dania gorące

Desery i napoje

  • Roladki z rostbefu marynowanego w chili, imbirze i kolendrze wypełnione rukolą i płatkami parmezanu
  • Babeczki z piersi drobiowej nadziane pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem gordon blue i pestkami słonecznika
  • Polędwiczka wieprzowa marynowana w czerwonym winie z ziołami zawinięta w plaster chrupiącego boczki podana na grillowanej cukinii
  • Tatar z marynowanego w wódce i limonce matjasa połączonego z melonem Gala, świeżym ogórkiem i śmietaną
  • Liście szpinaku w towarzystwie sera koziego, pieczonych buraków i prażonych orzechów włoskich otoczone ciastem filo
  • Marchewka wyjęta z marynaty miodowo-cytrynowej z dodatkiem imbiru, czosnku i kurkumy podane na miksie sałat z serem feta i pestkami słonecznika
  • Sałatka z sałaty rzymskiej, grillowanego sera halloumi z dodatkiem borówki amerykańskiej, płatków migdałów i miodowo-imbirowego sosu vinegrette
  • Miks sałat połączony z makaronem penne, kiełbasą charizo, pomidorkami papryczkowymi skropiony olejem czosnkowo-bazyliowym
  • Sałatka z kalafiora, zielonego ogórka z pieczoną piersią indyka, sosem majonezowym i świeżym koperkiem
  • Zupa krem z kiszonych ogórków ozdobiona kleksem z serka mascarpone i świeżym koperkiem
  • Wiosenny rosół z makaronem z cukinii, paskami piersi drobiowej i siekanym szczypiorkiem
  • Roladki z indyka wypełnione kolorową papryką, kaparami i serem feta ułożone na czerwonej soczewicy połączonej z cukinią i oliwkami
  • Udziec wołowy duszony w soku z czarnej porzeczki z dodatkiem czarnej fasoli i kardamonu
  • Pieczony filet z czarniaka skropiony sosem piwnym z dodatkiem miodu i żółtka w towarzystwie duszonego szpinaku i zielonego groszku
  • Chili con tofu z czerwoną fasolą i soczewicą, przyprawione kuminem, wędzoną papryką  i octem balsamicznym,  posypane piórkami z kopru włoskiego podane z żółtym ryżem cytrynowym
  • Deser bezowy z kremem czekoladowym i waniliowym z dodatkiem karmelizowanych wiśni
  • Jagodowy deser z mascarpone i nasionami chia
  • Wybór ciast własnego wypieku: tradycyjny sernik z dodatkiem czarnej porzeczki, szarlotka na razowym kruchym cieście z żurawiną, ciasto jogurtowe z owocami, zielony biszkopt przekładany masą budyniową i malinami
  • Owoce sezonowe podane w całości oraz owoce filetowane
  • Kawa i herbaty smakowe z dodatkami (cukier, słodzik, cytryna, mleczko)
  • Woda mineralna gazowana i niegazowana
  • Soki owocowe i warzywne

Konferencje i bankiety

Inteligentny catering jest nieodzownym składnikiem udanej konferencji. Kompetentnie skomponowane menu pomaga wzmocnić percepcję i kreatywność uczestników. Zapobiega zmęczeniu, orzeźwia i wzmacnia.

Bankiet stanowi odzwierciedlenie rangi i klasy organizatora. Profesjonalny catering ma świadomość ogromnej odpowiedzialności za jego wizerunek.

Każdy bankiet wymaga od nas indywidualnego podejścia, precyzji, taktu i kulinarnego kunsztu. Charakter wydarzenia nie ma znaczenia. Doświadczenie i wyobraźnia pozwala nam dostosować się elastycznie do bardzo różnych okazji i wymagań.

Menu talentem przyprawione

Przykładowe menu

Menu

Przystawki i sałatki:

  • Roladki z rostbefu marynowanego w chili, imbirze i kolendrze wypełnione rukolą i płatkami parmezanu
  • Babeczki z piersi drobiowej nadziane pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem gordon blue i pestkami słonecznika
  • Polędwiczka wieprzowa marynowana w czerwonym winie z ziołami zawinięta w plaster chrupiącego boczki podana na grillowanej cukinii
  • Tatar z marynowanego w wódce i limonce matjasa połączonego z melonem Gala, świeżym ogórkiem i śmietaną
  • Liście szpinaku w towarzystwie sera koziego, pieczonych buraków i prażonych orzechów włoskich otoczone ciastem filo
  • Marchewka wyjęta z marynaty miodowo-cytrynowej z dodatkiem imbiru, czosnku i kurkumy podane na miksie sałat z serem feta i pestkami słonecznika
  • Sałatka z sałaty rzymskiej, grillowanego sera halloumi z dodatkiem borówki amerykańskiej, płatków migdałów i miodowo-imbirowego sosu vinegrette
  • Miks sałat połączony z makaronem penne, kiełbasą charizo, pomidorkami papryczkowymi skropiony olejem czosnkowo-bazyliowym
  • Sałatka z kalafiora, zielonego ogórka z pieczoną piersią indyka, sosem majonezowym i świeżym koperkiem

Dania gorące:

  • Zupa krem z kiszonych ogórków ozdobiona kleksem z serka mascarpone i świeżym koperkiem
  • Wiosenny rosół z makaronem z cukinii, paskami piersi drobiowej i siekanym szczypiorkiem
  • Roladki z indyka wypełnione kolorową papryką, kaparami i serem feta ułożone na czerwonej soczewicy połączonej z cukinią i oliwkami
  • Udziec wołowy duszony w soku z czarnej porzeczki z dodatkiem czarnej fasoli i kardamonu
  • Pieczony filet z czarniaka skropiony sosem piwnym z dodatkiem miodu i żółtka w towarzystwie duszonego szpinaku i zielonego groszku
  • Chili con tofu z czerwoną fasolą i soczewicą, przyprawione kuminem, wędzoną papryką i octem balsamicznym, posypane piórkami z kopru włoskiego podane z żółtym ryżem cytrynowym

Desery i napoje:

  • Deser bezowy z kremem czekoladowym i waniliowym z dodatkiem karmelizowanych wiśni
  • Jagodowy deser z mascarpone i nasionami chia
  • Wybór ciast własnego wypieku: tradycyjny sernik z dodatkiem czarnej porzeczki, szarlotka na razowym kruchym cieście z żurawiną, ciasto jogurtowe z owocami, zielony biszkopt przekładany masą budyniową i malinami
  • Owoce sezonowe podane w całości oraz owoce filetowane
  • Kawa z ekspresu i herbaty smakowe z dodatkami (cukier, słodzik, cytryna, mleczko)
  • Woda mineralna gazowana i niegazowana
  • Soki owocowe i warzywne

Koktajle i garden party

Relaksujące spotkania towarzyskie o mniej formalnym charakterze są dla nas takim samym wyzwaniem jak wszystkie inne. Luźniejsza atmosfera wymaga często wbrew pozorom bardzo wyważonej i elastycznej organizacji.

Sztuka dobrej przekąski to zawarcie maksimum treści w minimalnej formie. Demonstracja kunsztu kulinarnego i estetycznego w mikro kształcie jest swoistym sprawdzianem naszego talentu. I polem kreatywności. Lubimy to.

Koktajlowe przysmaki

Przykładowe menu

Menu

I wersja (podstawowa)

Przekąski finger food:

  • Mini tortilla z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami i sosem koperkowym
  • Kruche babeczki wypełnione duszonym szpinakiem i serem ricotta
  • Praliny drobiowe z daktylami w sezamie
  • Medaliony z zielonych ogórków z serkiem śmietankowym, rzodkiewką i świeżym koperkiem
  • Bruschetta z czarną i zieloną tapenadą udekorowana suszonym pomidorem
  • Puszyste muffinki z oliwkami, suszonymi pomidorami i tartym parmezanem
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem i oliwkami
  • Kruche pierożki z mąki orkiszowej wypełnione kaszą gryczaną, kapustą kwaszoną i zieloną soczewicą
  • Soczysta łezka piersi drobiowej zapieczone pod koszulką z żółtego sera przykryta kawałkiem słodkiego ananasa, polana sosem z zielonego pieprzu
  • Przekąska z pieczonego bakłażana z pomidorem, serem mozzarella i świeżą bazylią

Słodkie finger food:

  • Panna cotta z musem owocowym w szklanym naczynku
  • Mus czekoladowy z pomarańczą w szklanym naczynku
  • Kruche babeczki z nadzieniem waniliowym i owocami
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem owocowym

 

II wersja (wykwintna)

Przekąski finger food:

  • Aromatyczne polędwiczki wieprzowe ozdobione kuleczkami sera mozzarella, suszonymi pomidorami i oliwką
  • Rulonik z grillowanego bakłażana z cytrynową rybą i serkiem śmietankowym
  • Kawałki delikatnego aromatycznego sera camembert w połączeniu z wędzonym łososiem podane w postaci koreczków
  • Roladki z dorsza z papryką i koperkiem
  • Francuskie ciasteczka ze śliwką kalifornijską i wędzonym boczkiem
  • Mini tarta z porem, żółtym serem i beszamelem
  • Panierowane kawałki kurczaka ułożone na sałacie lodowej ze słodkim melonem i soczystym grejpfrutem
  • Łódeczki z cykorii wypełnione warzywami i aromatycznymi ziołami
  • Mini ruloniki z razowej tortilli z kawałkami wołowiny marynowanej w sosie sojowym i warzywami duszonymi w mleku kokosowym z dodatkiem masła z orzeszków ziemnych
  • Mini medaliony schabowe ze świeżymi ziołami i musztardą francuską
  • Bruschetta podana z suszonym pomidorem i pastą z zielonego pesto

Przekąski finger food na ciepło:

  • Mini praliny ryżowo – wieprzowe z dodatkiem prażonych słupków migdałów i smażonych daktyli posypane zeszkloną cebulką i świeżą natką pietruszki
  • Placuszki z cukinii podane z duszonymi warzywami
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem i oliwkami
  • Kruche pierożki z mąki orkiszowej wypełnione kaszą gryczaną, kapustą kwaszoną i zieloną soczewicą
  • Puszyste muffinki z oliwkami, suszonymi pomidorami i tartym parmezanem

Sałatki:

  • Sałatka z roszponki z plastrami słodkie pomarańczy, kostką czerwonego grejpfruta, szynką parmeńską i wiórkami parmezanu skropiona sokiem z pomarańczy
  • Sałatka z sałat mieszanych z dodatkiem selera naciowego, soczystej brzoskwini, z prażonymi pestkami dyni i sosem balsamicznym
  • Sałatka ze świeżych pomidorów, kuleczek sera mozzarella, czarnych oliwek z dodatkiem kaparów i ziołowej oliwy

Słodkie finger food:

  • Mus jabłkowy z cynamonem i kruszonką podany w szklanym naczynku
  • Deser tiramisu z ziarnkiem kawy podany w szklanym naczynku
  • Deser marchewkowy z daktylami podany w mini naczynku
  • Praliny czekoladowe obtoczone w wiórkach kokosowych
  • Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone i polewą czekoladową
  • Rożki orzechowe z cukrem pudrem

Imprezy plenerowe

Mamy wieloletnie doświadczenie w przygotowaniu imprez na wolnym powietrzu. Od niewielkiego spotkania po kilkutysięczny tłum, w pełni panujemy nad organizacją i dobrym samopoczuciem uczestników.

Zapewniamy wyśmienitą kuchnię i wybraną koncepcję estetyczną oraz meble, namioty, zaplecze techniczne, nagłośnienie, obsługę kelnerską. Dojedziemy bez problemu w każde miejsce.

Niezależnie od pogody nasz klient ma pewność komfortu i dobrej zabawy. Na wszelkie obiektywne niespodzianki reagujemy szybko, profesjonalnie i elastycznie. Można nam zaufać.

Menu talentem przyprawione

Przykładowe menu

Menu

Piknik dla osób dorosłych dzieci/młodzieży

Potrawy z grilla dla wszystkich:

  • Plastry chrupiącego bekonu
  • Karkówka marynowana z zalewy piwnej
  • Kiełbaska morlińska z szynki
  • Udka drobiowe faszerowane warzywami i mięsem
  • Kaszanka z cebulką
  • Filety z dorsza z zalewy jogurtowo – ziołowej
  • Aromatyczny oscypek z żurawiną
  • Ziemniaczki z masełkiem czosnkowym
  • Kiszka ziemniaczana z przyprawami
  • Warzywa w posypce ziołowej: papryka, cukinia, bakłażan, batat, cebulka czerwona

Dodatki do grilla:

  • Sos BBQ
  • Sos jogurtowo – czosnkowy
  • Ketchup
  • Musztarda
  • Ogórki kiszone
  • Pieczywo mieszane, również własnego wypieku na naturalnym zakwasie

Surówki przy grillu:

  • Kapusta kwaszona z beczki
  • Surówka z marchewki z pomarańczą
  • Surówka z buraka z ogórkiem kwaszonym, cebulką i olejem

Sałatki w bufecie na bieżąco uzupełniane:

  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, zielonym ogórkiem, oliwkami i sosem vinegrette
  • Sałata lodowa ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, boczkiem i pestkami słonecznika
  • Selerowa z selera konserwowego i chrupiącego selera naciowego z dodatkiem rodzynek, suszonej żurawiny i orzechów włoskich

Potrawy dla dzieci podawane w bufecie:

  • Mini hamburgery z dodatkami
  • Naleśniki z serem i musem owocowym
  • Gofry z sosem czekoladowym
  • Gofry z owocami
  • Racuchy z cukrem pudrem
  • Zupa pomidorowa z ryżem
  • Ciasta własnego wypieku i owoce
  • Ciasto jogurtowe z owocami
  • Ciasto drożdżowe z kruszonką
  • Muffinki cynamonowo – korzenne
  • Ciasto marchewkowe z bakaliami
  • Murzynek
  • Muffinki czekoladowe z wiśnią
  • Owoce w całości i filetowane m. in. melony, ananas, winogrono, pomarańcze, arbuz, jabłka, mandarynki

Napoje:

  • Kawa z dodatkami ( cukier, mleko)
  • Herbata w saszetkach czarna, zielona, owocowa z dodatkami (cukier, cytryna)
  • Woda mineralna z cytryną, miętą i pomarańczą w dyspenserze
  • Woda mineralna gazowana w butelkach plastikowych 0,5L
  • Lemoniada z mirabelek w szklanym słoju z kranikiem – wyrób własny
  • Lemoniada z zielonego herbaty z grejpfrutem w szklanym słoju z kranikiem – wyrób własny
  • Soki owocowe 100% : pomarańczowy, jabłkowy w dyspenserach