Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc – najradośniejsze, najbardziej wiosenne, kwitnące i pachnące Święta. Ich niepowtarzalny klimat wydobędą doskonale przyrządzone, smaczne dania oraz wiosenny wystrój stołu.
Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty cateringowej
BUFET ZIMNY
Przystawki:
jajka przygotowane do podziału podane z solą i pieprzem – dodawane gratisowo do każdego zestawu
jajka gotowane na twardo ułożone na duszonych warzywach ozdobione kiełkami
jajecznica z podgrzybkami i świeżym szczypiorkiem podana na kruchym talarku
półmiski jaj: faszerowanych kolorowymi pastami, garnirowanych szynką, łososiem i serem oraz zapiekanych
półmiski jaj w sosach: zielonym – szpinakowym, majonezowym, tatarskim, czerwonym z kawałkami papryki, wiosennym z rzodkiewką, koperkiem i kiełkami
burgery jajeczne podane z mieszanką sałat, pomidorkiem cherry i papryką
tarta z zapiekanym jajkiem i szpinakiem
muffinki z chleba tostowego, wędzonego boczku, jajek, żółtego sera i szczypiorku
vol-au-vent z nadzieniem z pieczarek połączonych z jajkiem na twardo i koperkiem/z pastą z łososia i szczypiorkiem
ślimaczki z zielonych naleśników wypełnione masą z serka śmietankowego, jajek i świeżych wiosennych warzyw
terrina jajeczna z szynką
pieczarki faszerowane duszonym szpinakiem połączonym z kremową śmietanką i jajkiem/boczkiem i żółtym serem
plastry jaja zapiekanego w szynce
roladki z grillowanej kolorowej papryki wypełnione pastą jajeczno-chrzanową
pieczone kotleciki z zielonego groszku, świeżego szpinaku i kaszy jaglanej obtoczone w płatkach żytnich
krucho-drożdżowe rogaliki nadziewane boczkiem ze świeżo tartym chrzanem
delikatne ptysie wypełnione nadzieniem z wątróbki drobiowej marynowanej w winie/pastą jajeczną z natką pietruszki
tarteletki z kruchego ciasta wypełnione duszonym szpinakiem zaprawionym jajkiem aromatyzowanym świeżym czosnkiem / pastą z brokuła połączonego ze smażoną szalotką i kaparami ozdobione różyczką z wędzonego łososia/duszoną cukinią połączoną z serem ricotta
wytrawne kruche babeczki podane z farszami: jajecznym z rzodkiewką i szczypiorkiem/smażonym z cebulką i majerankiem chudym wędzonym bekonem/z buraka wymieszanego ze słodką mandarynką, tartym jajkiem i kuleczkami twarożku śmietankowego
kieszonki z pieczonego schabu nadziewane musem jajeczno-chrzanowym skropione galaretką
kruche rurki wypełnione pastą jajeczną z pieczarkami i świeżymi ziołami/ pastą z szynki z jajkiem i szczypiorkiem