MENU WIELKANOCNE

Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc – najradośniejsze, najbardziej wiosenne, kwitnące i pachnące Święta. Ich niepowtarzalny klimat wydobędą doskonale przyrządzone, smaczne dania oraz wiosenny wystrój stołu.

Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty cateringowej

BUFET ZIMNY

Przystawki:

  • jajka przygotowane do podziału podane z solą i pieprzem – dodawane gratisowo do każdego zestawu
  • jajka gotowane na twardo ułożone na duszonych warzywach ozdobione kiełkami
  • jajecznica z podgrzybkami i świeżym szczypiorkiem podana na kruchym talarku
  • półmiski jaj: faszerowanych kolorowymi pastami, garnirowanych szynką, łososiem i serem oraz zapiekanych
  • półmiski jaj w sosach: zielonym –  szpinakowym, majonezowym, tatarskim, czerwonym  z kawałkami papryki, wiosennym z rzodkiewką, koperkiem i kiełkami
  • burgery jajeczne podane z mieszanką sałat, pomidorkiem cherry i papryką
  • tarta z zapiekanym jajkiem i szpinakiem
  • muffinki z chleba tostowego, wędzonego boczku, jajek, żółtego sera i szczypiorku
  • vol-au-vent z nadzieniem z pieczarek połączonych z jajkiem na twardo i koperkiem/z pastą z łososia i szczypiorkiem
  • ślimaczki z zielonych naleśników wypełnione masą  z serka śmietankowego, jajek i świeżych wiosennych warzyw
  • terrina jajeczna z szynką
  • pieczarki faszerowane duszonym szpinakiem połączonym z kremową śmietanką i jajkiem/boczkiem i żółtym serem
  • plastry jaja zapiekanego w szynce
  • roladki z grillowanej kolorowej papryki wypełnione pastą jajeczno-chrzanową
  • pieczone kotleciki z zielonego groszku, świeżego szpinaku i kaszy jaglanej obtoczone w płatkach żytnich
  • krucho-drożdżowe rogaliki nadziewane boczkiem ze świeżo tartym chrzanem
  • delikatne ptysie wypełnione nadzieniem z wątróbki drobiowej marynowanej w winie/pastą jajeczną z natką pietruszki
  • tarteletki  z kruchego ciasta wypełnione duszonym szpinakiem zaprawionym jajkiem aromatyzowanym świeżym czosnkiem  / pastą z brokuła połączonego ze smażoną szalotką i kaparami ozdobione różyczką z wędzonego łososia/duszoną cukinią połączoną z serem ricotta
  • wytrawne kruche babeczki  podane z farszami: jajecznym z rzodkiewką i szczypiorkiem/smażonym z cebulką i majerankiem chudym wędzonym bekonem/z buraka wymieszanego ze słodką mandarynką, tartym jajkiem i kuleczkami twarożku śmietankowego
  • kieszonki z pieczonego schabu nadziewane musem jajeczno-chrzanowym skropione galaretką
  • kruche rurki wypełnione pastą jajeczną z pieczarkami i świeżymi ziołami/ pastą z szynki z jajkiem i szczypiorkiem
  • półmiski mięs pieczonych:  boczek rolowany faszerowany mięsem, marynowana karkówka szpikowana świeżym czosnkiem, schab obsypany  ziołami, soczysta pierś z indyka
  • mostek cielęcy faszerowany wędzonym boczkiem i jajkiem podany z zimnym sosem chrzanowo-żurawinowym
  • deska pasztetów własnego wypieku: wieprzowy, drobiowy  i z dodatkiem królika
  • pieczeń wieprzowa z jajkiem, żółtym serem i szpinakiem
  • roladki z pieczonej szynki nadziewane musem jajeczno-chrzanowym
  • szynka wędzona, gotowana podana w całości z nogą
  • zimne nóżki wieprzowe z warzywami jajkiem
  • terrina z wędzonego łososia ze śmietankowym serkiem, kolorową papryką i jajkiem

Sałatki:

  • bardzo wiosenna sałatka z roszponki, rzodkiewki, białej rzepy, świeżego ogórka, kiełków, aromatycznego koperku i szczypiorku ze słodką śmietaną
  • z pieczarek, ryżu, czerwonej papryki, jajek, rzodkiewek i szczypiorku
  • mix sałat z soczystym jabłkiem, paskami marchewki, papryką i mozzarellą
  • rucola z serkiem capresi, pomidorkami koktajlowymi i owocem granatu
  • szpinakowa wariacja z paskami aromatycznego kindziuka, suszonymi pomidorami i serem feta
  • świeże liście szpinaku z kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, prażonym bekonem i jajkiem
  • sałatka z pieczonych buraków z korniszonami, jajkiem i świeżym koperkiem
  • kolorowe oliwki połączone z soczystymi winogronami, świeżym szczypiorkiem i oliwą z oliwek
  • mix sałat ze świeżym szpinakiem, zielonym ogórkiem, awokado, paskami boczku i dresingiem limonkowym
  • tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem
  • wielkanocna sałatka z soczewicy z warzywami, jajkiem i szczypiorkiem
  • sałata rzymska, świeży pomidor, zielony ogórek, kiełki rzodkiewki, jajko i śmietankowy serek wiejski
  • sałatka z jajkiem, pomidorem, czarnymi oliwkami i tuńczykiem
  • ziemniaczana z jajkiem, kawałkami smażonego boczku, szczypiorkiem i sosem majonezowym
  • lekka sałatka wiosenna z kiełkami słonecznika, rzodkiewką, piersią z wędzonego kurczaka jajkami na twardo

Dodatki:

  • Koszyki z rozmaitym pieczywem (również własnego wypieku)
  • Chrzan, ćwikła
  • Sos chrzanowy z jabłkiem
  • Sos tatarski
  • Sos wiosenny

BUFET CIEPŁY

Zupy:

  • Biały barszcz z wędzonym boczkiem i jajkiem
  • Czerwony barszcz z jajkiem
  • Świąteczny żurek z chrzanem i kiełbasą
  • Zupa chrzanowa z jajkiem i boczkiem

Dania główne:

  • biała kiełbasa po staropolsku – pieczona na rumiano, podana ze smażoną cebulką
  • pieczona biała kiełbasa z konfiturą z czerwonej i białej cebuli z pomarańczą
  • biała kiełbasa w sosie ze świeżego chrzanu
  • dorsz przekładany musem pomidorowo-paprykowym, zapiekany pod serem pleśniowym
  • filet z dorsza marynowany w białym winie podany w sosie z młodego szczawiu
  • filet z łososia z duszonymi w śmietanie porami
  • filet z łososia zapiekany z czerwonym pesto, pomidorkami koktajlowymi i jogurtem
  • filet z piersi indyka w sosie pomarańczowym z żurawiną i tymiankiem
  • karkówka faszerowana szpinakiem i orzechami z dodatkiem przesmażonej cebulki
  • kawałki karkówki przekładane cebulą, pieczarkami i papryką zapieczone z ostrym sosem pomidorowym
  • kotleciki ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami
  • krokieciki nadziewane pieczarkami, jajem i serem
  • mostek cielęcy faszerowany nadzieniem serowo-jajecznym
  • nogi kacze pieczone na rumiano podane z glazurowanymi w miodzie jabłkami i plastrami pomarańczy
  • opiekane pierogi nadziewane szpinakiem, pieczarkami i jajkiem
  • pierogi nadziewane ziemniakami i białą kiełbasą okraszone przesmażoną cebulką
  • plastry szynki wieprzowej pod kołderką z boczniaków i cebuli
  • polędwiczki wieprzowe z cydrem i karmelizowanymi jabłkami
  • roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie z gorgonzoli
  • roladki ze schabu wieprzowego nadziewane serem camembert i rukolą w sosie wiśniowym z chili
  • schab pieczony w winie podany w sosie tuńczykowy z kaparami
  • szaszłyki z białej kiełbasy z wędzonym boczkiem, kolorową papryką, cebulą i suszonymi śliwkami moczonymi w winie
  • wołowina duszona z cebulą do miękkości z dodatkiem kawałków ananasa i majeranku
  • wołowina wiosenna w sosie ze świeżych ogórków i pieczarek z dużą ilością wonnego koperku
  • wołowina marynowana w piwie Guinness i soku z czarnej porzeczki podana z dodatkiem wędzonego boczku
  • zielone curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym, cukinią, szpinakiem i świeżym imbirem

Dodatki do ciepłego dania głównego:

  • Kompozycja kolorowego ryżu
  • Kluski śląskie
  • Puree ziemniaczane z musztardą francuską
  • Ziemniaki z wody z koperkiem

DESERY I NAPOJE

Ciasta własnego wypieku i owoce:

  • baby drożdżowe i piaskowe polewane czekoladą i lukrem
  • mazurki
  • pascha z bakaliami
  • wielowarstwowe ciasto przekładane masą śmietankową
  • tradycyjny sernik na kruchym spodzie z wiśniami
  • ciasto czekoladowe z orzechami
  • kosze owoców sezonowych i cytrusów
  • talerze owoców filetowanych

Napoje:

  • Woda mineralna gazowana i niegazowana
  • Soki i napoje owocowe

 

W ramach serwisu gastronomicznego zapewniamy:

  • przygotowanie i dowiezienie potraw
  • zastawę stołową w pełnym asortymencie, obrusy, serwetki, aranżację stołu

Dodatkowo proponujemy:

  • świąteczną dekorację stołu
  • obsługę kelnerską
  • tort świąteczny – rodzaj i wielkość tortu do uzgodnienia
  • napoje gorące (kawa, herbata, dodatki: cytryna, śmietanka, cukier) bez ograniczeń