Impreza domowa



Chociaż urodziny, rocznice czy spotkania w gronie przyjaciół organizowane są głównie w lokalach, to jednak istnieje szerokie grono osób, które wolą je przygotować we własnym domu. Za takim rodzajem spotkania towarzyskiego przemawia klika czynników: jest ono wygodne, bezpieczne, kameralne i dużo tańsza niż clubbing.
Przepisów na udaną imprezę jest dużo. Pierwszym punktem jest towarzystwo, potem miejsce, jedzenie, muzyka,… Można wybrać motyw przewodni ale zawsze najważniejsze jest dobrze dobrane menu. Nasi klienci często zamawiają obsługę cateringową na „domówki”.

Z szerokiej gamy dań proponujemy poniższy zestaw potraw:
Propozycja menu na przyjęcie rodzinne

 
 

Dania gorące:

  • Zupa krem z warzyw mieszanych z grzankami czosnkowo-ziołowymi
  • Polędwiczki marynowane w ziołach skropione sosem z podgrzybków z natką pietruszki
  • Rolada z kaczki faszerowana mięsem drobiowym podana z konfiturą z czerwonej cebuli
  • Mini kopytka obsmażane
  • Puree ziemniaczane z koperkiem
  • Bukiet surówek

Przekąski typu finger-food oraz sałatki:

  • Mini roladki ze schabu nadziewane porem i kolorową papryką
  • Gruszka z serem pleśniowym zapiekana w szynce parmeńskiej
  • Praliny z mięsa drobiowego z suszonymi morelami i prażonymi słupkami migdałów
  • Mini szaszłyki z roladek z piersi drobiowych wypełnionych bazylią, suszonym pomidorem i serem feta
  • Kawałki marynowanego łososia podane na spaghetti z zielonego ogórka
  • Tatar z matiasa z musztardą francuską, cytryną i śmietaną kremówką
  • Wytrawne eklerki wypełnione duszoną cukinią połączoną z pomidorami i boczniakami
  • Przekąska z winogron, sera pleśniowego i orzechów włoskich podana w mini szklaneczce
  • Mix sałat z wędzonym kurczakiem, ciecierzycą, suszonym pomidorem i sosem miodowo-musztardowym
  • Sałatka ze szpinaku baby z pomarańczą, orzechami włoskimi, owocem granatu i oliwą
  • Sałatka z sałaty rzymskiej, roszponki z pomidorami koktajlowymi, prażonymi pestkami słonecznika i kulkami sera mozzarella skropiona sosem vinegrette
  • Pieczywo mieszane, także własnego wypieku na naturalnym zakwasie
  • Marynaty z domowej spiżarni

Desery :

  • Ciasta własnego wypieku: sernik z czarną porzeczką, szarlotka razowa z orzechami i żurawiną, tartaletki z masą budyniową i owocami zapieczone pod kruszonką, ciasto cappuccino
  • Deserki podane mini naczynkach: mus z gorzkiej czekolady z pomarańczami i migdałem, creme brulee ze świeżymi owocami i listkiem melisy
  • Owoce sezonowe w całości i owoce filetowane

To bardzo praktyczne rozwiązanie. Nie muszą tracić czasu na wymyślanie menu, kupować produktów, gotować, szykować zastawy. Wystarczy tylko wybrać potrawy, a my je przygotujemy, dostarczymy na miejsce, zaaranżujemy bufety i stoły wraz z zastawą. I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz- tak dobierzemy ilości jedzenia, że nic się nie zmarnuje.