DOŁĄCZ DO NAS
HOME
O NAS
OFERTA
FIRMOWE INTEGRACJE
BANKIETY
KONFERENCJE
KOKTAILE/LUNCHE
IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE
IMPREZY RODZINNE
WESELA
GARDEN PARTY
CATERING WEGAŃSKI
MENU
MENU BANKIETOWE
MENU WIELKANOCNE
MENU WIGILIJNE
MENU GRILLOWE
FINGER FOOD
REFERENCJE
GALERIA
KONTAKT
AKTUALNOŚCI
GRILLOWE
Menu grillowe:
Mięsne:
Polędwiczka wieprzowa zamknięta w cukinii z kawałkiem sera pleśniowego
Faszerowane warzywami i mięsem udka z kurczaka
Szaszłyki z marynowanych w czerwonym winie wątróbek drobiowych z wędzonym boczkiem oraz kawałkiem cebulki
Krucha wołowina z papryką, selerem naciowym i marchewką zamknięta w sakiewce
Karkówka wcześniej zanurzona w sosie imbirowym z dodatkiem miodu i ostrej musztardy
Karkówka marynowana w zalewie swojskiej
Bejcowane żeberka
Kawałki rumianej golonki trzymane w ostrym chrzanie
Piersi drobiowe z sosu ogrodowego
Wołowina w winnej marynacie
Pierś drobiowa marynowana w jogurcie z ziołami
Kiełbaski białe „Ślimaczki” o pikantnym smaku z dodatkiem gałki muszkatołowej
Kiełbaska staropolska
Ćevapčići – specjał kuchni bośniackiej czyli grillowane kotleciki z mielonego wieprzowego podane w chlebku typu pita, a do tego pasta warzywna aivar
Bezmi
ę
sne / Rybne:
Krewetki królewskie z grilla z salsą cytrusową
Filet z dorsza grillowany pod szpinakową kołderką przykrytążółtym serem
Łosoś z ziołami z rusztu
Dzwonka pstrąga z masłem czosnkowym i tymiankiem
Dzwonka pstrąga w papilotach z koperkiem i cytryną
Złocista kukurydza z masłem czosnkowym
Kapelusze pieczarek wypełnione serem feta wymieszanym z ziołami
Bakłażan w chrupiącej panierce
Papryka faszerowana kaszą i pieczarkami wystawiona na grilla
Grillowane kawałki cukinii z wędzoną mozzarellą
Jabłka z nutką rumu i cynamonem
Kromki rumianego chleba tostowego
Ziemniaki z czosnkiem i ziołami
Grillowane pomidory z czosnkowej marynaty
Bagietki obsypane żółtym serem ze szczypiorkiem
Grillowana kromka chleba posmarowana masłem czosnkowym
Grillowane banany z czekoladą lub z cynamonem
Grillowane gruszki z serem pleśniowym i żurawiną
Paczuszka warzywno-serowa z ziołami
Szaszłyki warzywne z kolorowej papryki, pieczarek i cukinii
Faszerowane szpinakiem i żółtym serem kapelusze pieczarek
Grillowane warzywa: cukinia, bakłażan, cebula i papryka
Czeskie topinky w wersji z grilla– smażone na maśle kromki chleba natarte czosnkiem podane z dodatkiem wędlin i sera
Dania z kocio
ł
ka na ognisku:
Żurek gotowany na wędzonce i grzybach z kawałkami kiełbasy, jajkiem i ziemniakami – serwowany z kociołka umieszczonego nad ogniskiem
Staropolski bigos na różnorakim mięsiwie z grzybami i suszonąśliwką – serwowany z dużej patelni
Musaka przygotowana według oryginalnego przepisu chorwackiej gospodyni
Czeski gulasz piwny
Kociołek bałkański – zapiekane serca i żołądki z serem kaszkawał
Sosy do mi
ę
s z grilla:
Sos jogurtowo-czosnkowy
Sos BBQ
Sos Bombay carry
Ketchup
Musztarda
Dodatki do grilla:
Surówka z białej kapusty z koperkiem i sosem majonezowym
Surówka z marchewki z brzoskwinią i sokiem
Ogórki kwaszone/małosolne/kapusta kwaszona własnego kwaszenia
Pieczywo mieszane, chleby na zakwasie i na drożdżach z własnego wypieku