FINGER FOOD

 Przekąski zimne:

Mięsne:

  • Aromatyczne polędwiczki wieprzowe ozdobione kuleczkami sera mozzarella, suszonymi pomidorami i oliwką
  • Kolorowy przekładaniec z polędwicy wieprzowej z zapiekanymi pomidorami, grillowaną mozzarellą i kaparowym sosem vinegrette
  • Kawałki kruchego ciasta francuskiego z cukinią, kiełbasą charizo i kozim serem
  • Mini klopsiki ryżowo-wieprzowe z dodatkiem prażonych słupków migdałów i smażonych daktyli posypane zeszkloną cebulką i świeżą natką pietruszki
  • Smakowity kindziuk  udekorowany papryczką chilli  i  ziarnami marynowanego pieprzu
  • Panierowane kawałki kurczaka ułożone na sałacie lodowej ze słodkim melonem i soczystym grejpfrutem
  • Sezamowe crostini z musem z marynowanej wątróbki posypane owocami granatu
  • Soczysta łezka z piersi drobiowej zapieczona pod koszulką z żółtego sera przykryta kawałkiem słodkiego ananasa, polana sosem z zielonego pieprzu
  • Soczysta pierś drobiowa saute zatopiona w salsie paprykowej obsypana złotymi
  • Zarumienione piersi  kaczki  obsypane powleczonymi miodem i majerankiem cząstkami jabłka i gruszki
  • Tatar wołowy zmieszany z drobno krojonym korniszonem, cebulką i grzybami, podany na ciemnym pieczywie/pszennej grzance
  • Mini ruloniki z razowej tortilli z kawałkami wołowiny marynowanej w sosie sojowym i warzywami duszonymi w mleku kokosowym z dodatkiem masła z orzeszków ziemnych
  • Piersi z kaczki podane z żurawiną, roszponką i serem kozim
  • Praliny drobiowe z daktylami w sezamie
  • Roladki schabowe z kindziukiem pieprzowym oraz suszonymi morelami i śliwkami
  • Pieczone daktyle nadziewane serem gordon blue zawinięte w chrupiący boczek
  • Mini babeczki z delikatnym pasztetem z wątróbki drobiowej marynowanej w czerwonym winie podane z owocem granatu
  • Wrapsy z wędzoną piersią kurczaka, świeżymi warzywami i delikatnym serkiem
  • Przekąska z pumpernikla z ostrym  serkiem śmietanowym, szynką parmeńska i suszonym pomidorem
  • Miseczki z mandarynek wypełnione wędzonym kurczakiem, migdałami, rodzynkami, oraz świeżą kolendrą
  • Daktyle wypełnione pastą serową zawinięte w plastry wędzonego boczku
  • Ślimaczki z tortilli z kremowym serkiem kolorową papryką, ogórkiem i wędzonym kurczakiem

 

Bezmięsne:

  • Rulonik z grillowanego bakłażana z cytrynową rybą i serkiem śmietankowym
  • Razowe babeczki wypełnione lekkim kremem chrzanowym z kawiorem i limonką
  • Kawałki delikatnego i aromatycznego sera camembert w połączeniu z wędzonym łososiem podane w postaci koreczków
  • Krewetki królewskie obsmażone na maśle z dodatkiem świeżego czosnku
  • Minibliny z kremową śmietaną, kawiorem i listkiem pietruszki
  • Pieczony łosoś norweski marynowany w miodzie i musztardzie podany na duszonych na maśle jabłkach z rozmarynem
  • Tatar ze świeżego łososia podany z plasterkiem soczystej cytryny na pumperniklu
  • Tostowe trójkąty nadziewane wędzonym łososiem, szpinakiem i serem feta lub pieczarkami i kolorową papryką  ułożone na sałacie rzymskiej
  • Deska  serów w kompozycji z bakaliami, orzechami, świeżymi owocami
  • Chrupiące grzanki z zieloną i czarną tapendą  udekorowane suszonym pomidorem
  • Pieczarki faszerowane duszonym szpinakiem z suszonymi pomidorami zapieczone pod żółtym serem
  • Sakiewki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i bakaliami
  • Obsmażone pieczarki nadziewane delikatnym serem, doprawionym ziołami i czosnkiem, udekorowane listkiem ozdobnej natki pietruszki
  • Przekąska z pieczonego bakłażana z pomidorem, serem mozzarella i świeżą bazylią
  • Puszyste mufinki z oliwkami, suszonymi pomidorami i tartym parmezanem
  • Studzienki z zielonych ogórków z nadzieniem z aksamitnego serka połączonego z chrupiącą   rzodkiewką i świeżym koperkiem
  • Kruche vol-au-vent faszerowane tapenadą z czarnych oliwek i świeżych pomidorów w towarzystwie wędzonego łososia ozdobionego kawałkiem cytryny i koperkiem
  • Tortilla z borowikami i świeżym szczypiorkiem w towarzystwie liścia czerwonej sałaty radicchio
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem, czarnymi oliwkami i rucolą
  • Kruche pierożki z mąki orkiszowej wypełnione kaszą gryczaną, kapustą kwaszoną i zieloną soczewicą
  • Mus z krewetek z serkiem mascarpone i zielonym groszkiem otulone w cieście ptysiowym
  • Pieczone pomidory rzymskie faszerowane serem kozim z orzechami włoskimi i suszoną żurawiną
  • Mus ze świeżego ogórka z tabasco z pianką śmietankową i tapenadą z czarnych oliwek i kawałkiem pomidora cherry
  • Krewetka królewska na patyczku z grillowanym ananasem podana na sałatce owocowej
  • Roladki z dorsza z  papryką i koperkiem
  • Babeczki z duszonym szpinakiem, serem ricotta i orzechem nerkowca
  • Mini tartinki z ciasta drożdżowego z serem pleśniowym, żółtą papryką i cząstką pomidorka koktajlowego
  • Tostowe koszyczki z wędzonką, żurawiną i brzoskwinią

 

Mięsno / bezmięsne:

  • Mini pomidorki faszerowane smażonymi pieczarkami z zielonym groszkiem i szczypiorkiem wymieszanymi z majonezem/faszerowane pikantny nadzieniem mięsnym
  • Francuskie ciasteczka ze smakowitym nadzieniem mięsnym lub z fetą i pieczarkami lub ze szpinakiem z dodatkiem masła i czosnku  lub ze śliwką kalifornijską i wędzonym boczkiem
  • Quiche (tarty) z porem, żółtym serem i beszamelem lub z boczkiem, pieczarkami i cebulką podane w mini tartoletkach
  • Babeczki z kruchego ciasta wypełnione nadzieniem mięsnym lub duszonymi  pieczarkami zapieczone pod wiórkami żółtego sera
  • Tartinki bankietowe dekoracyjne z różnymi dodatkami: wysoko gatunkowe wędliny, ser  żółty typu ementaler, mozzarellą, ser pleśniowy, pasta jajeczna i rybna, świeże warzywa oraz sałaty

 

Desery:

  • Musy owocowe, musy kawowe, musy czekoladowe z dodatkami podane w pucharkach
  • Mini serniczki z musem owocowym podane w pucharkach
  • Tiramisu podane w małych pucharkach
  • Pana cotta z musem owocowym podana w pucharkach
  • Tęczówka owocowa podana w pucharkach
  • Mus czekoladowy na konfiturze pomarańczowej podany w pucharkach
  • Kruche czekoladowe babeczki z masą z jasnej czekolady, maliną i listkiem mięty
  • Kruche mini ptysie z bitą śmietaną i czarną porzeczką
  • Mini tarty z jabłkami i cynamonem
  • Tace  owoców filetowanych
  • Koreczki owocowe
  • Babeczki kruche z masą budyniową i owocami
  • Babeczki kruche z masą kajmakową i orzechami
  • Mini drożdżówki z różnymi nadzieniami
  • Ptysie z bitą śmietana i owocami
  • Kruche pierożki z bakaliami
  • Dwukolorowe twisterki z czarną porzeczką/wiśnią
  • Sakiewki z ciasta francuskiego z: serem, jabłkiem, konfiturą wiśniową, żurawiną i bakaliami
  • Mufiny z czekoladą i wiśnią
  • Mufiny czekoladowe z musem cytrynowym
  • Ciasteczka francuskie z jabłkiem, brzoskwinią, masą budyniową, serem
  • Pączki miniaturki z różnymi nadzieniami: wiśnie, czekolada, czarna porzeczka, marmolada