MENU BANKIETOWE

Bufet zimny:

Przekąski:

  • Aromatyczne polędwiczki wieprzowe ozdobione kuleczkami sera mozzarella, suszonymi pomidorami i oliwką
  • Delikatne polędwiczki wieprzowe nadziewane pieczarkami, duszoną cebulą i kawałkami kolorowej papryki ułożone na liściach świeżej sałaty
  • Kolorowy przekładaniec z polędwicy wieprzowej z zapiekanymi pomidorami, grillowaną mozzarellą i kaparowym sosem vinegrette
  • Kawałki kruchego ciasta francuskiego z cukinią, kiełbasą charizo i kozim serem
  • Kruche paluszki grissino z szynką parmeńską podane w towarzystwie roszponki, suszonych pomidorów i melona
  • Mini klopsiki ryżowo-wieprzowe z dodatkiem prażonych słupków migdałów i smażonych daktyli posypane zeszkloną cebulką i świeżą natką pietruszki
  • Plastry pieczonego schabu faszerowane delikatnym musem chrzanowo-jajecznym przykryte klarowną galaretką
  • Smakowity kindziuk ułożony na półmiskach, udekorowany papryczką chilli i ziarnami marynowanego pieprzu
  • Wybór smakowitych mięs pieczonych i pasztetów ułożonych dekoracyjnie na deskach lub półmiskach z dodatkiem warzyw
  • Wędzony udziec wieprzowy z nogą podany w całości na desce, okraszony bukietem świeżych warzyw
  • Galantyna z kaczki faszerowana bakaliami ułożona na liściach sałaty strzępiastej w towarzystwie świeżych owoców i mieszanki orzechów
  • Indyk pieczony na złoto podany w całości na półmiskach udekorowany glazurowanymi w syropie owocami
  • Panierowane kawałki kurczaka ułożone na sałacie lodowej ze słodkim melonem i soczystym grejpfrutem
  • Plastry kurczaka faszerowanego bakaliami podane na liściach sałaty ozdobione suszoną żurawiną
  • Płaty pieczonej piersi indyka zanurzone w sosie z tuńczyka, udekorowane kaparami i czarnymi oliwkami
  • Sezamowe crostini z musem z marynowanej wątróbki posypane owocami granatu
  • Soczysta łezka z piersi drobiowej zapieczona pod koszulką z żółtego sera przykryta kawałkiem słodkiego ananasa, polana sosem z zielonego pieprzu
  • Soczysta pierś drobiowa saute zatopiona w salsie paprykowej obsypana złotymi, chrupiącymi krążkami cebulowymi
  • Drobiowa terrina nadziewana żurawiną z plasterkiem sera pleśniowego zanurzona w aromatycznej rucoli
  • Trójkolorowy mus z kurczaka, tuńczyka lub łososia umieszczony w kieliszku, ozdobiony limonką i pomidorkiem cherry
  • Tymbaliki drobiowe lub wieprzowe z dodatkiem warzyw, udekorowane plasterkiem cytryny i zielonym listkiem pietruszki
  • Zarumienione piersi kaczki obsypane powleczonymi miodem i majerankiem cząstkami jabłka i gruszki ukryte w świeżych liściach roszponki
  • Tatar wołowy zmieszany z drobno krojonym korniszonem, cebulką i grzybami
  • Pstrąg łososiowy marynowany w sosie sojowo-imbirowym ozdobiony wiórkami skórki cytrynowej
  • Soczysty łosoś ułożony na sałacie z kaszy gryczanej podany miodowymi kawałkami gruszki i sosem z rukoli
  • Rulonik z grillowanego bakłażana z cytrynową rybą i serkiem śmietankowym
  • Razowe babeczki wypełnione lekkim kremem chrzanowym z kawiorem i limonką
  • Kawałki delikatnego i aromatycznego sera camembert w połączeniu z wędzonym łososiem podane w postaci koreczków
  • Krążki kalmarów panierowane i smażone na złoty kolor, podane z aromatycznymi sosami
  • Krewetki królewskie obsmażone na maśle z dodatkiem świeżego czosnku, połączone ze słupkami kremowego melona i świeżego ogórka
  • Minibliny z kremową śmietaną, kawiorem i listkiem pietruszki
  • Owoce morza wyjęte z zalewy czosnkowej połączone z mieszanką barwnych sałat, skropione cytrynowym vinegrettem
  • Rumiany filet z łososia marynowanego w ziołach ułożony na kołderce z pieczonego buraka wymieszanego z kremowym majonezem i musztardą francuską
  • Pieczony łosoś norweski marynowany w miodzie i musztardzie podany na duszonych na maśle jabłkach z rozmarynem
  • Rolada z pstrąga łososiowego faszerowana aromatycznym szpinakiem, z dodatkiem czarnych oliwek, suszonych pomidorów i sera feta
  • Rolada z wędzonego łososia nadziewana pastą z łagodnego serka śmietanowego , podane na rumianych grzankach lub krążkach pumpernikla lub chleba razowego, przystrojone świeżym koperkiem i cząsteczką cytryny
  • Sandacz, szczupak lub sum faszerowany podany w całości na lustrze
  • Śledzie w trzech smakach (w aromatycznym oleju, w sosie jogurtowo-jabłkowym, w pieczarkach duszonych z pomidorami i cebulką)
  • Śledź norweski w pikantnej panierce ułożony na liściach selera naciowego połączonych z jabłkami skropionymi cytryną z sosem jogurtowo-orzechowym
  • Tatar ze śledzia ozdobiony marynowanymi grzybkami, cebulką i ogórkiem konserwowym
  • Tatar ze świeżego łososia podany z sosem koperkowym i plasterkiem soczystej cytryny
  • Tostowe trójkąty nadziewane wędzonym łososiem, szpinakiem i serem feta lub pieczarkami i kolorową papryką ułożone na sałacie rzymskiej
  • Tradycyjna ryba po grecku z duszonymi warzywami i plasterkiem cytryny
  • Deska serów w kompozycji z bakaliami, orzechami, świeżymi owocami lub z krakersami i paluszkami grissino
  • Kawałki rolady z żółtego sera nadziewanej kolorową papryką, świeżym koperkiem i jajkiem
  • Mozzarella przekładana świeżymi pomidorami skropiona olejem z oliwek i ozdobiona listkami aromatycznej bazylii
  • Chrupiące grzanki z zieloną i czarną tapendą udekorowane suszonym pomidorem
  • Mini pomidorki faszerowane smażonymi pieczarkami z zielonym groszkiem i szczypiorkiem wymieszanymi z majonezem/faszerowane pikantny nadzieniem mięsnym
  • Pieczarki faszerowane duszonym szpinakiem z suszonymi pomidorami zapieczone pod żółtym serem
  • Aromatyczne pomidorki secchi faszerowane delikatnym serkiem śmietankowym
  • Babeczki z kruchego ciasta wypełnione nadzieniem mięsnym lub duszonymi pieczarkami zapieczone pod wiórkami żółtego sera
  • Carpaccio z dojrzałego awokado skropionego sokiem z limonki w towarzystwie chrupiącej szynki parmeńskiej, płatków parmezanu i słodkich winogron
  • Carpaccio z kapeluszy świeżych pieczarek skropionych sosem balsamicznym, posypanych tartym parmezanem i ozdobionych kiełkami
  • Francuskie ciasteczka ze smakowitym nadzieniem mięsnym lub z fetą i pieczarkami lub ze szpinakiem z dodatkiem masła i czosnku lub ze śliwką kalifornijską i wędzonym boczkiem
  • Grillowanie paski papryki faszerowanej mieszanką sera koziego i marscaponne ułożonena liściach roszponki, ozdobione czarną oliwką
  • Jajka w koszulkach obsypane grubo mielonym pieprzem, ułożone na rucoli posypane drobno krojonymi suszonymi pomidorami i ziołowy grzankami, skropione sosem balsamicznym
  • Obsmażone pieczarki nadziewane delikatnym serem, doprawionym ziołami i czosnkiem, udekorowane listkiem ozdobnej natki pietruszki
  • Przekąska z pieczonego bakłażana z pomidorem, serem mozzarella i świeżą bazylią
  • Puszyste mufinki z oliwkami, suszonymi pomidorami i tartym parmezanem
  • Quiche (tarty) z porem, żółtym serem i beszamelem lub z boczkiem, pieczarkami i cebulką podane w mini tartoletkach lub z boczkiem, pieczarkami i cebulą
  • Studzienki z zielonych ogórków z nadzieniem z aksamitnego serka połączonego z chrupiącą rzodkiewką i świeżym koperkiem
  • Tortilla z borowikami i świeżym szczypiorkiem w towarzystwie liścia czerwonej sałaty radicchio

 

Sałatki:

  • Czerwono-biało-czarna – ze świeżych pomidorów, kuleczek sera mozzarella, czarnych oliwek z dodatkiem kaparów i ziołowej oliwy
  • Z kapusty pekińskiej z selerem naciowym, kukurydzą, paluszkami surimi i sosem jogurtowo-majonezowym
  • Rucola i sałata rzymska z pieczoną piersią kaczki, morelami i dresingiem z zielonej herbaty
  • Z brązowego ryżu z wędzonym serem i świeżym ananasem
  • Z makaronowymi kokardkami, tuńczykiem, cukinią, suszonymi pomidorami, pomidorkami koktajlowymi i czarnymi oliwkami
  • Ze świeżej cukinii z zielonym ogórkiem z soczystym pomidorem, kolorową papryką, wędzoną mozzarellą i sosem ogrodowym
  • Mieszanka sałat z kapustą pekińską, kawałkami pomidorów, czarnymi oliwkami i sosem majonezowym połączonym z musztardą i zielonym pieprzem
  • Ze świeżego brokuła, fasolki szparagowej, pomidorów, czerwonej fasoli z sosem jogurtowym wzbogaconym słodkim chili
  • Trójkolorowe penne z dojrzałą gruszką, soczystymi pomidorami i sosem z sera rokpol
  • Orzechowa rucola z soczystą pomarańczą, orzechami włoskimi, prażonymi słupkami migdałów i sosem z octu winnego połączonego z miodem
  • Brokułowa z selerem naciowym, pomidorkami koktajlowymi, prażonymi migdałami i piersią kurczaka
  • Z ciecierzycy z czerwoną cebulą, konserwową papryką i kozim serem
  • Z kaszy gryczanej ze świeżym ogórkiem, tuńczykiem i sosem z rucoli
  • Ze świeżego szpinaku połączonego z chrupiącym selerem naciowym, kawałkami pomarańczy i piórkami cebuli z sosem z dodatkiem czosnku
  • Z łososia ze świeżym ogórkiem, soczystym jabłkiem i aromatycznym fenkułem
  • Zielona z kruchej sałaty lodowej z zielonymi winogronami, awokado, świeżym ogórkiem, zielonymi oliwkami, kulkami sera mozzarella i kawałkami soczystej gruszki skropiona miodowym sosem vinegrette
  • Sałatka z pieczonych czerwonych buraków z dodatkiem orzechów włoskich, sera gordon blue i suszonych śliwek skropiona sosem majonezowym o smaku czosnku
  • Sałatka z chrupiącej cykorii ze słodką pomarańczą i sosem jogurtowo-miodowym
  • Cztery sery w połączeniu ze strzępiastą czerwoną sałatą, listkami rucoli w towarzystwie czarnych i zielonych winogron posypane prażonymi pestkami słonecznika
  • Grecka z serem feta, świeżym pomidorem, ogórkiem, papryką i oliwkami ozdobiona drobnymi piórkami cebuli
  • Królewska z ryżem, pieczoną piersią z kurczaka, mango, ananasem rodzynkami płatkami migdałów
  • Owocowa z sosem adwokatowym
  • Owocowa z pieczonym kurczakiem i sokiem owocowym
  • Pieczarkowa z podsmażonych pieczarek z ogórkiem konserwowym, tartym żółtym serem, szczypiorkiem i kukurydzą
  • Selerowa z selera konserwowego i chrupiącego selera naciowego z dodatkiem rodzynek, suszonej żurawiny i orzechów włoskich
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa z gotowanych warzyw z zielonym groszkiem i majonezem (druga wersja z dodatkiem wędzonego kurczaka)
  • Z brokułów i kalafiora połączona z pomidorkami koktajlowymi, gotowanym jajkiem i wędzonką, polana sosem jogurtowo-ziołowym z nutką świeżego kopru
  • Z pora z ananasem, żółtym serem i szynką konserwową z dodatkiem sosu majonezowego
  • Z blanszowanych kalafiorów, brokułów z dodatkiem wędzonej szynki, prażonych płatków migdała, polana sosem jogurtowym
  • Z paluszków krabowych z dodatkiem świeżego ogórka, listków aromatycznego koperku, skropiona sosem jogurtowym
  • Z zielonych ogórków z pachnącym koperkiem, serem feta, zielonymi oliwkami skropiona oliwą z oliwek
  • Z tuńczykiem, kolorowym ryżem na ostro lub z ananasem i rodzynkami na słodko
  • Z sałaty lodowej połączonej z listkami rucoli, kawałkami słodkiej gruszki, posypanej serem pleśniowym i grubo siekanymi orzechami włoskimi
  • Z sałaty lodowej z czosnkowymi krewetkami smażonymi na maśle z dodatkiem sera feta i czarnych oliwek ozdobiona listkami świeżej mięty z rucoli z białym i czerwonym grejpfrutem, owczym serem, kolorowymi oliwkami i sosem balsamiczno-miodowym

Bufet ciepły:

Zupy:

  • Gulaszowa z kminkiem, pieczoną papryką i świeżym imbirem
  • Aksamitna serowa z aromatem czosnku i chrupiącymi grzankami
  • Kremowa z marchwi z pomarańczami, świeżym imbirem i ziołowymi grzankami
  • Krem z pieczarek z natką pietruszki
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym, francuskim lub krokietem
  • Flaki wołowe gotowane na rosole z dodatkiem warzyw
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pomidorów z dodatkiem bazylii i prażonych orzechów włoskich
  • Kremowa z podgrzybków z dodatkiem chrupiącego boczku i świeżej natki pietruszki
  • Węgierska ostra gulaszowa z różnych mięs podana z zacierkami
  • Rosół królewski z kawałkami mięsa drobiowego, dużą ilością warzyw i drobnym makaronem
  • Krem porowo-ziemniaczany posypany siekanym świeżym szczypiorkiem

 

Dania mięsne:

  • Filet z szynki wieprzowej formowany w kieszeń z wnętrzem wypełnionym duszoną cebulą, cukinią i świeżymi pomidorami
  • Goloneczki wieprzowe (ze skórką lub bez) marynowane w swojskiej zalewie pieczone na rumiano
  • Karkówka duszona z warzywami skropionymi czerwonym winem podana z musem z pieczonych jabłek
  • Karkówka w sosie węgierskim przygotowanym z cebuli, kolorowej papryki z posmakiem chilli
  • Kruchy schab wieprzowy podany w sosie borowikowo-śmietanowym lub delikatnym sosie cebulowym, zapiekany pod płaszczykiem z żółtego sera
  • Marynowana karkówka wieprzowa w złotej panierce
  • Peklowane żeberko pieczone w towarzystwie sosu musztardowo-miodowego z nutą balsamiczną
  • Plastry schabu pieczone pod bananami, jabłkami i jogurtem
  • Polędwiczki wieprzowe z kardamonem w sosie z białego wina podane z karmelizowanymi w chili mandarynkami
  • Polędwica wieprzowa faszerowana serem gorgonzola skropiona sosem ze świeżego szpinaku
  • Ragoût wieprzowe z półwytrawnym czerwonym winem i świeżymi śliwkami
  • Schab wieprzowy z kostką na sposób włoski podany na duszonych warzywach
  • Schabowy panierowany przekładany żółtym serem i szynką
  • Schab po góralsku – zapieczony pod duszoną cebulą połączoną z papryką i kwaszoną kapustą, a wszystko zaciągnięte słodką śmietaną
  • Schab przykryty ananasem i zapieczony pod warstwą żółtego sera
  • Soczysty schab nadziewany śliwkami lub morelami w sosie z nutką tych owoców
  • Sznycel cielęcy/schabowy na sposób śródziemnomorski zapieczony z plastrem pomidora, mozzarelli i czarnymi oliwkami, podany z listkiem świeżej bazylii·Szynka duszona w czerwonym półwytrawnym winie ze słodkimi jabłkami i aromatycznymi ziołami
  • Wieprzowina pieczona w ciemnym piwie aromatyzowanym cynamonem i majerankiem
  • Zrazy wieprzowe lub wołowe z dowolnym nadzieniem (cebula, boczek, ogórek kwaszony, papryka marynowana lub pieczarki, cebula lub nadzienie z chleba razowego z grzybami) w sosie własnym
  • Filet z piersi indyka w sosie gruszkowym z nutą cytrusową
  • Filety z udek drobiowych faszerowane mozzarellą, kaparami i anchois podane w sosie śmietanowo-winnym
  • Grillowania pierś drobiowa przygotowana w sosie ananasowym z nutką estragonu
  • Kaczka pieczona z cukinią, czerwoną fasolą i oliwkami
  • Medaliony drobiowe duszone w sosie śmietanowo-czosnkowym lub śmietanowo-koperkowym
  • Pałki/udziki drobiowe curry z warzywami i ciecierzycą w sosie kokosowym
  • Panierowane roladki drobiowe z nadzieniem ze szpinaku i sera pleśniowego lub bakalii i kolorowego ryżu
  • Pieczone piersi z kaczki marynowane w jogurcie naturalnym dodatkiem musztardy Dijon
  • Pierś indycza ubrana w panierkę orzechową
  • Pierś drobiowa połączona ze słodkim ananasem otoczona wiórkami kokosowymi
  • Piersi gęsie w sosie z porów i świeżych grzybów
  • Pierś indyka podana na duszonych w białym winie porach zaprawionych śmietaną, aromatyzowanych suszonymi pomidorami i czosnkiem
  • Rumiane naleśniki z farszem z kurczaka i pieczarek
  • Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy – marynowane kawałki mięsa ułożone na przemian z cebulą, papryką, ogórkiem i boczkiem wstążka z piersi drobiowej marynowanej w jogurcie z dodatkiem sosu ogrodowego podane, z delikatnym sosem cytrynowym
  • Udziec z indyka pieczony w ziołach z dodatkiem białego wytrawnego wina wzbogacony dodatkiem brzoskwiń
  • Udziki z kurczaka obsypane curry, zmielonym kminem, świeżym imbirem i czosnkiem pieczone w mleku kokosowym
  • Udziki z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i orzechami pistacjowymi skropione sosem pomarańczowym z kawałkami pomarańczy
  • Bouef strogonow z mięsa wołowego z ogórkiem kwaszonym, pieczarkami i papryką
  • Cielęcina marengo – kawałki piersi z indyka w ostrym sosie pomidorowym z dużą ilością pieczarek i cebuli oraz kawałkami świeżej pomarańczy
  • Eskalopki z cielęciny/schabu zanurzone w sosie śmietanowo-porowym z ziarnami przesmażonego zielonego, marynowanego pieprzu, posypane świeżym siekanym szczypiorkiem
  • Mostek cielęcy faszerowany delikatnym mięsem wieprzowym z sosem myśliwskim
  • Wołowina w pieprzu z sosem rodzynkowym przygotowanym na bazie brandy i masła
  • Wołowina duszona z cebulą do miękkości z dodatkiem kawałków ananasa i majeranku
  • Wołowina wiosenna w sosie ze świeżych ogórków i pieczarek z dużą ilością wonnego koperku
  • Kieszonka z filetowanego pstrąga napełniona farszem z chleba razowego połączonego ze śmietankowym serem ricotta
  • Łosoś faszerowany szpinakiem w towarzystwie sosu pomarańczowego
  • Łosoś pieczony pod pierzynką z duszonej cebuli z glazurowanym buraczkiem na chrzanowym puree
  • Mintaj przekładany musem pomidorowo-paprykowym, zapiekany pod serem pleśniowym
  • Penne z tuńczykiem, oliwkami, pomidorami pelati i serem mozzarella
  • Pieczony dorsz z purée przygotowanym z ciecierzycy wzbogaconej smakiem czosnku i rozmarynu
  • Ruloniki z filetowanego dorsza ułożone na pierzynce z pokrojonego w kostkę pomidora, zielonej papryki posypane świeżym koprem
  • Sandacz w sosie z młodego szczawiu z dodatkiem słodkiej śmietanki i białego wina.
  • Królik w marynacie z cytrusów z czarnymi oliwkami i tymiankiem
  • Pieczony królik z duszonymi w białym winie cebulą, marchewką i selerem wzbogacony smakiem świeżego tymianku i czosnku podany z sosem śmietanowym z zielonym groszkiem i paskami smażonego boczku

 

Dodatki do drugiego dania:

  • Aromatyczna kasza kuskus z ziołami
  • Ćwiartki ziemniaków opiekane
  • Gnocchi ziołowe
  • Kluski śląskie
  • Kopytka
  • Pęczak z warzywami
  • Puree z białej fasoli
  • Ryż z warzywami
  • Sypka kasza gryczana prażona z cebulą
  • Ziemniaki zapiekane z ziołami
  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Ryż kolorowy
  • Ryż na sypko
  • Ziemniaki zapiekane z ziołami i sosem serowym
  • Dania ciepłe są podawane z bukietem surówek

 

Świat pierogów:

  • Pierogi z mięsem
  • Pierogi wiejskie z kaszą gryczaną i serem
  • Pierogi z kaszą gryczaną, boczkiem i pieczarkami
  • Pierogi z kaszanką, wątróbka drobiową i jabłkiem
  • Pierogi z soczewicą i mięsem
  • Pierogi z mięsem i żółtym grochem
  • Pierogi z soczewicą i pieczarkami
  • Pierogi z mięsem i kaszą kuskus
  • Pierogi napełnione delikatnym mięsem kurczaka, szpinakiem i fetą
  • Pierogi z nadzieniem ze szpinaku
  • Pierogi z kapustą i pieczarkami
  • Szpinakowe pierogi z nadzieniem z łososia
  • Pierogi ruskie
  • Pierogi z wołowiną i warzywami
  • Pierogi z serem i miętą
  • Pierogi z serem i gruszką
  • Pierogi z makiem i bakaliami
  • wszystkie w/w pierogi mogą być z trzech rodzajów ciasta, tj. zwykłego
  • pierogowego – wtedy mogą być z wody (okraszone przesmażoną cebulką lub
  • polane masłem, lub polane masłem i posypane parmezanem lub polane gęstą śmietaną lub polane bułką z masłem – w zależności od rodzaju pierogów i gustu, mogą też być obsmażane), z ciasta drożdżowego lub z ciasta francuskiego.

 

A dla tych, co nie lubią mięsa:

  • Bigos wegetariański z kwaszonej i słodkiej kapusty z dodatkiem grzybów
  • Fasola Jaś z duszonymi pieczarkami i cebulą
  • Gryczany gar z podgrzybkami duszonymi na białym winie posypany świeżą natką pietruszki
  • Kotleciki ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami
  • Krokieciki nadziewane pieczarkami, jajem i serem
  • Krokiety nadziane kapustą i pieczarkami w złotej panierce lub obsmażane
  • Leczo warzywne z kolorowej papryki, cukinii, cebuli, świeżych pomidorów
  • Łazanki w towarzystwie kapusty i grzybów
  • Makaron penne z sosem serowo-ziołowym i blanszowanym kalafiorem, brokułem i marchewką baby
  • Makaronowe wstążki z duszonymi grzybami i aksamitnym sosem śmietanowym
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem gorgonzola podane z sosem serowym lub zapieczone pod wiórkami serowymi
  • Rumiane kotleciki z żółtego grochu aromatyzowane czosnkiem i majerankiem z dodatkiem ciecierzycy i natki pietruszki

Desery:

  • Ciasta z własnego wypieku, kilkanaście rodzajów
  • Fontanna czekoladowa
  • Kosze owoców selekcjonowanych
  • Koszyczki bakalii
  • Musy owocowe z dodatkami
  • Tace owoców filetowanych
  • Tort okolicznościowy (rodzaj, kształt i wielkość do uzgodnienia)

 

Ciasta do wyboru:

  • Babeczki kruche z masą i owocami
  • Ciasto ananasowe lub brzoskwiniowe z bezą i wiórkami kokosowymi
  • Ciasto królewskie – ciasto miodowe przekładane masą z kaszy mannej
  • Ciasteczka francuskie z jabłkiem, brzoskwinią, masą budyniową, serem
  • Ciasto piaskowe
  • Ciasto herbatnikowe z masą budyniową, kajmakową, bitą śmietaną i czekoladą
  • Keks z bakaliami i orzechami
  • Kolorowa krajanka biszkoptowa przekładana masą
  • Łasuch – ciasto czekoladowe ze świeżymi jabłkami
  • Makowiec z bakaliami na kruchym cieście
  • Metrowiec – dwukolorowe ciasto przekładane masą śmietankową
  • Murzynek z polewą czekoladową
  • Pączki miniaturki z różnymi nadzieniami: wiśnie, czekolada, czarna porzeczka, marmolada, morela w rumie
  • Piernik
  • Piernik z czekoladą
  • Pleśniak – kruche ciasto z owocami, bakaliami i kruszonką
  • Rolady biszkoptowe z nadzieniami: waniliowym, kakaowym, owocowym
  • Sernik z rodzynkami
  • Sernik z makiem
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Strucla makowa z bakaliami
  • Szarlotka w keksie
  • Szarlotka na kruchym cieście

 

Rodzaje tortu:

  • Waniliowy
  • Wz-kowy
  • Wz-kowy z owocami
  • Black Forest
  • Czekoladowy
  • Orzechowo-czekoladowy
  • Lodowy
  • Tiramisu

 

Napoje:

  • Woda mineralna gazowana i niegazowana, soki owocowe i warzywne
  • Kawa i herbata z dodatkami

Spotkanie przy grillu:

  • Bejcowane żeberka
  • Biała kiełbaska w piwie
  • Chrupiące plastry boczku wędzonego
  • Frykadelki wieprzowe z niespodzianką
  • Goloneczki marynowane w piwie z miodem i musztardą z dodatkiem przypraw korzennych
  • Kaszanka w papilotach z cebulką
  • Karkówka marynowana w zalewie swojskiej
  • Karkówka z ostrej zalewy ketchupowej
  • Kawałki rumianej golonki trzymane w ostrym chrzanie
  • Kiełbaski białe „Ślimaczki” o pikantnym smaku z dodatkiem gałki muszkatołowej
  • Plaster karkówki rolowany z duszoną cebulą środku
  • Rumsztyk wieprzowy z żubrówką, majerankiem i żółtym serem
  • Schab karkowy w piwie i czosnku z pieprzem
  • Szynka wieprzowa w majonezowej marynacie
  • Szaszłyki wieprzowe – kawałki mięsa przekładane warzywami
  • Wieprzowina z aromatycznej marynaty
  • Wołowina w winnej marynacie,
  • Żeberka miodowo-musztardowe
  • Żeberka barbecue
  • Piersi drobiowe w rumowej aurze,
  • Piersi indycze w ziołach
  • Piersi drobiowe z sosu ogrodowego
  • Piersi drobiowe z zalewy jogurtowej z ziołami
  • Skrzydełka po diabelsku
  • Udka faszerowane pieczarkami i cebulą/warzywami z grzybami mun
  • Udka kurczaka na ostro z zalewy ketchupowej
  • Wstążki piersi drobiowej marynowane w jogurcie i ziołach
  • Dzwonka pstrąga z masłem czosnkowym i tymiankiem
  • Łosoś z ziołami z rusztu
  • Mintaj w kieszonce z pomidorową salsą
  • Płaty dorsza z masłem czosnkowym, koprem i cytryną w papilotach
  • Pstrąg w koperku
  • Rybne kotleciki z ziołami
  • Grillowane owoce: ananasy, brzoskwinie, jabłka i banany ze słodkimi dodatkami
  • Grillowane warzywa: cukinia, bakłażan, cebula i papryka
  • Ziemniaki z dipem serowo-czosnkowym
  • Ziemniaki pieczone
  • Ziemniaki z grilla z masełkiem czosnkowym

Sosy do mięs z grilla:

  • Sos imbirowo-śliwkowy
  • Sos jogurtowo-czosnkowy
  • Sos ostry pomidorowy
  • Sos BBQ
  • Sos Bombay carry
  • Sos Lutenica
  • Do dań z grilla będą podane surówki i ogórki kwaszone

 

Dysponujemy kompletną zastawą porcelanową, obrusami, termosami, podgrzewaczami do dań gorących, a w razie potrzeby zapewniamy profesjonalną obsługę kelnerską, stoły, krzesła, grille, hale namiotowe z oświetleniem i podłogą, zadaszenia i parasole.

Możemy także zaproponować dania tematyczne, na przykład z kuchni węgierskiej, kuchni śródziemnomorskiej. Przygotowujemy też prosię pieczone w całości, jagnię pieczone w całości, dzika pieczonego w całości (z farszem lub bez),okazałe ryby faszerowane (sandacz, szczupak, sum, jesiotr, łosoś, pstrąg) podawane w całości na lustrach.

W celu sporządzenia precyzyjnej oferty prosimy o określenie charakteru imprezy (szwedzki stół, przyjęcie zasiadane, koktajl), przewidywanej ilości osób, czasu trwania, zapotrzebowania sprzętowego (obrusy, zastawa, meble, namioty, dekoracje) oraz wstępnych wyobrażeń w kwestii menu. Chętnie pomożemy w doborze menu, aranżacji i dekoracji stołów.