Nasza firma

Od żywienia najmłodszych

Początki sięgają roku 2002 kiedy, zakładając firmę, podjęliśmy się z miejsca dwóch bardzo różnych zadań: organizacji stołówki w szkole podstawowej oraz bufetu pracowniczego. Biorąc na siebie codzienne żywienie dzieci i prowadzenie cateringu jednocześnie, stanęliśmy przed wyzwaniem tworzenia bardzo zdrowego i mocno zróżnicowanego menu.

…przez doświadczenia i eksperymenty…

Na bazie wiedzy i pasji udało nam się przez lata wykreować kuchnię uznaną i oryginalną. Sekret sukcesu to wykształcenie, rodzinna tradycja, naturalne produkty i praca ludzkich rąk. Niewiele by to jednak znaczyło, gdyby nie talent i odwaga – z wyczuciem łączymy smaki kuchni dawnej i nowoczesnej. Mamy też inny ważny atut: inteligentną organizację.

...do Stadionu Leśnego w Sopocie.

Do dziś gotujemy dla szkół i przedszkoli, choć Twister rozwinął się zdecydowanie w kierunku cateringu dla firm i dużych zleceń. Wystarczy wspomnieć obsługę imprezy na sopockim Stadionie Leśnym dla pięciu tysięcy osób. Co ważne, nawet w tym przypadku postawiliśmy na potrawy robione ręcznie – wierni swoim kulinarnym zasadom.

Nasza kuchnia Przyjęcia biznesowe

Nasz zespół

Założyciele

Jarosław Płatek

Prezes Zarządu

Jarek jest pasjonatem wędkarstwa, koneserem smaku i estetyki potraw, naszym głównym testerem i super organizatorem.

Dorota Idaszak

Wiceprezes Zarządu

Dorota, specjalistka z zakresu żywienia człowieka ze szczególnym uwzględnieniem dietetyki, przez 15 lat gotowała z pracownikami, dziś z pasją eksperymentuje fuzje smaków. Pełni też z powodzeniem funkcję florystki i jest zupełnie zakręcona na punkcie… psów!

Wirtuozi Organizacji

Monika Walewska

Klienci biznesowi, przetargi

Monika cierpliwie drąży umowy i przetargi, czuwa nad logistyką i bez trudu prowadzi auto-chłodnię w eleganckich szpilkach. Ma kota na punkcie kotów.

+48 535 515 353

Sylwia Zwolińska

Klienci indywidualni i instytucjonalni, przetargi

Sylwia testuje bez ograniczeń twisterowskie nowości i regularnie odwiedza siłkę 🙂 Jest na każdej naszej imprezie. Kocha sporty samochodowe i rap!

+48 664 733 002

Artyści Kuchni

Beata Karaś

Beata kreuje genialne, słodkie cudeńka, w telefonie skrywając mega galerię swego rękodzieła. Zaś ostatnio ujawniła talent do wytrawnych potraw.

Nadia Mazan

Nadia przygotowuje pyszności typowe dla kuchni ukraińskiej, ale z równą energią realizuje wszelkie nowe pomysły.

Alla Shkurska

Alla razem z Nadią lepi najlepsze pierożki świata i przesłodką baklawę. Uwielbia kwiaty w każdej postaci.