Menu wielkanocne

Nadeszła wiosna a z nią jedne z najbardziej radosnych Świąt,
Święta Wielkiej Nocy.
Zasiadając w gronie najbliższych przy Świątecznym Stole zapraszamy do skorzystania z potraw z naszej oferty cateringowej.
Życzymy Państwu udanych Świąt.

Bufet zimny

Przystawki:

  • jajka przygotowane do podziału podane z solą i pieprzem
  • deska pasztetów własnego wypieku: wieprzowy, drobiowy  i z dodatkiem królika
  • grillowany plaster polędwiczki wieprzowej zapieczonej pod mozzarellą w towarzystwie jajka przepiórczego i pomidorka cherry
  • jajka gotowane na twardo ułożone na szpinaku duszonym z dodatkiem sera wędzonego i kawałków ostrej papryczki
  • kieszonki z pieczonego schabu wypełnione musem jajeczno-chrzanowym skropione klarowną galaretką
  • kolorowe pomidorki faszerowane pastą z sardynek i tapenadą z czarnych oliwek ozdobione kaparami/delikatnym serem capresi połączonym z drobno krojonym kindziukiem/kaszą kuskus z zielonym groszkiem i kolorową papryką
  • koreczki z soczystych pomidorków cherry z roszponką, serem gordon blue, jajkiem przepiórczym i czarną oliwką
  • koziołki z zarumienionej białej kiełbasy podane z trzema rodzajami dipów
  • krążki  słodkiej papryczki spiczastej wypełnione farszem z mielonego mięsa
  • łódeczki z zapiekanej tortilli wypełnione jajkiem smażonym ze świeżym pomidorem i dużą ilością szczypiorku
  • mini bułeczki drożdżowe z burgerami jajecznymi podanymi na mieszance sałat z plasterkami świeżej rzodkiewki
  • pieczarki faszerowane szpinakiem, suszonymi pomidorami zapiekane pod koszulką z mozzarelli
  • pieczone kotleciki z zielonego groszku, świeżego szpinaku i kaszy jaglanej obtoczone w płatkach żytnich
  • półmiski jaj: faszerowanych kolorowymi pastami, garnirowanych szynką, łososiem i serem oraz zapiekanych
  • półmiski jaj w sosach: zielonym -  szpinakowym, majonezowym, tatarskim, czerwonym  z kawałkami papryki
  • półmiski mięs pieczonych:  boczek rolowany faszerowany mięsem, marynowana karkówka szpikowana świeżym czosnkiem, schab obsypany  ziołami, soczysta pierś z indyka
  • razowa bruschetta z serem kozim, rucolą, suszonym pomidorem i jajkiem/bruschetta z pastą z grillowanej papryki i bakłażana, serem długo dojrzewającym i czarną oliwką/bruschetta z roszponką, szynką parmeńską i słodkim melonem
  • roladki z grillowanego bakłażana wypełnione jajkiem i pomidorem w towarzystwie  listków rucoli
  • studzienki z grillowanej cukinii wypełnione pikantnym nadzieniem z mięsa i warzyw
  • szynka wędzona, gotowana podana w całości z nogą
  • ślimaczki z ciasta francuskiego wypełnione rukolą, prażonymi orzechami włoskimi, salami i jajkiem
  • tarteletki  z kruchego ciasta wypełnione duszonym szpinakiem zaprawionym jajkiem aromatyzowanym świeżym czosnkiem  / pastą z brokuła połączonego ze smażoną szalotką i kaparami ozdobione różyczką z wędzonego łososia/duszoną cukinią połączoną z serem ricotta
  • tatar z wiosennych warzyw ozdobiony kroplą musu z czarnych oliwek i przepiórczym jajem
  • wytrawne kruche babeczki  podane z farszami: jajecznym z rzodkiewką i szczypiorkiem/smażonym z cebulką i majerankiem chudym wędzonym bekonem/z buraka wymieszanego ze słodką mandarynką, tartym jajkiem i kuleczkami twarożku śmietankowego
  • vol-au-vent z ciasta francuskiego nadziewany: pastą z wędzonej makreli, jajka i świeżego koperku/pastą jajeczną ze szczypiorkiem i majonezem/pieczarkami połączonymi z fetą i zielonym groszkiem
  • zimne nóżki wieprzowe z warzywami i przepiórczym jajem

Sałatki:

  • brokuł w połączeniu z listkami świeżego szpinaku, suszonych śliwek, żurawiny, winogron i orzechów nerkowca
  • brokułowa z kawałkami ziołowego sera feta, prażonymi płatkami migdałów z sosem vinegrette z dodatkiem filecików anchovies
  • cytrusowa sałatka z krewetek i mieszanki sałat rucoli, lodowej i czerwonej radicchio okraszona sosem winno-miodowym
  • kolorowa sałatka z selera naciowego, świeżej papryki z fetą i  zielonym pieprzem
  • pieczarkowa z podsmażonych pieczarek z ogórkiem konserwowym, tartym żółtym serem, szczypiorkiem i kukurydzą
  • rucola z serkiem capresi, pomidorkami koktajlowymi  i owocem granatu
  • sałata lodowa z pomidorkami cherry, pleśniowym serem lazur, słodką żurawiną i smażonymi orzechami ziemnymi
  • sałata lodowa z soczystą piersią kurczaka, pomidorkami koktajlowymi i twardym serem długo dojrzewającym skropiona sosem a’la Cesar podana z grzankami
  • sałatka z selera naciowego z brzoskwinią i orzechami włoskimi skropiona aksamitnym sosem brzoskwiniowym
  • soczysta sałatka z wędzonym łososiem i grzankami
  • szpinakowa wariacja z paskami aromatycznego kindziuka,  suszonymi pomidorami i serem feta
  • świeże liście szpinaku z kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, prażonym bekonem i jajkiem
  • tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem
  • wiosenna – sałata rzymska, świeży pomidor, zielony ogórek, kiełki rzodkiewki, jajko i śmietankowy serek wiejski
  • z ziemniaków, czerwonej cebuli, miksu kiełków i jajek z sosem z musztardy francuskiej z dodatkiem kaparów
  • ziemniaczana z jajkiem, kawałkami smażonego boczku, szczypiorkiem i sosem majonezowym
  • z makaronu razowego z kolorową papryką i czerwoną fasolą skropiona sosem musztardowym

 

Dodatki:

  • koszyki z rozmaitym pieczywem (również  własnego wypieku)
  • chrzan, ćwikła
  • sos ziołowy
  • sos chrzanowy z jabłkiem
  • sos tatarski
  • sos wiosenny

- sosy zostaną przygotowane w zależności od wybranych potraw

 

Bufet ciepły

Zupy:

  • biały barszcz z wędzonym boczkiem i jajkiem
  • czerwony barszcz z jajkiem
  • krem z zielonego groszku z grzankami
  • krem z podgrzybków z groszkiem ptysiowym
  • świąteczny żurek z chrzanem i kiełbasą
  • zupa chrzanowa z jajkiem i boczkiem


Dania główne:

  • balsamiczno – imbirowe żeberka pieczone na złoto, podane ze smażonymi pomarańczami
  • biała kiełbasa po staropolsku – pieczona na rumiano, podana ze smażoną cebulką
  • biała kiełbasa w sosie śmietanowo-chrzanowym
  • dorsz  przekładany musem pomidorowo-paprykowym, zapiekany pod serem pleśniowym
  • filet z łososia otulony włoską kapustą podany na puree chrzanowym z glazurowanymi burakami
  • indyk pieczony w całości z owocami glazurowanymi
  • karkówka marynowana podana w powidłach śliwkowych z imbirem
  • karkówka faszerowana szpinakiem i orzechami z dodatkiem przesmażonej cebulki
  • kawałki karkówki przekładane cebulą, pieczarkami i papryką zapieczone z ostrym sosem pomidorowym
  • kotleciki ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami
  • krokieciki nadziewane pieczarkami, jajem i serem
  • mostek cielęcy faszerowany delikatnym mięsem wieprzowym z sosem myśliwskim
  • nogi kacze pieczone na rumiano podane z glazurowanymi w miodzie jabłkami
  • opiekane pierogi  nadziewane szpinakiem, pieczarkami i jajkiem/pierogi nadziewane ziemniakami i białą kiełbasą okraszone przesmażoną cebulką
  • plastry szynki wieprzowej pod kołderką z boczniaków i cebuli
  • polędwiczki wieprzowe w sosie ze świeżych winogron
  • polędwiczki wieprzowe podane w sosie z duszonych kurków z cebulą i natką pietruszki
  • roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie parmezanowym
  • sznycel schabowy w owsianej panierce podany z duszonymi świeżymi pomidorami i porem
  • szaszłyki z białej kiełbasy z wędzonym boczkiem, kolorową papryką, cebulą i suszonymi śliwkami moczonymi w winie
  •  wołowina duszona z cebulą do miękkości z dodatkiem kawałków ananasa i majeranku
  • wołowina wiosenna w sosie ze świeżych ogórków i pieczarek z dużą ilością wonnego koperku
  • zielone curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym, cukinią, szpinakiem  i świeżym imbirem

 

Dodatki do ciepłego dania głównego: 

  • ćwiartki ziemniaczane obsmażane z ziołami
  • kompozycja kolorowego ryżu
  • kluski śląskie
  • ziemniaki z wody z koperkiem

 

Desery i napoje

Ciasta i owoce:

  • baby drożdżowe i piaskowe polewane czekoladą i lukrem,   mazurki,  sernik z czarną porzeczką, sernik z bakaliami,
  • kosze owoców sezonowych i cytrusów
  • talerze owoców filetowanych

Napoje:

  • woda mineralna gazowana i niegazowana
  • soki i napoje owocowe

 

W ramach serwisu gastronomicznego zapewniamy:

  • przygotowanie i dowiezienie potraw
  • zastawę stołową w pełnym asortymencie, obrusy, serwetki, aranżację stołu

 

Dodatkowo proponujemy:

  • świąteczną dekorację stołu
  • obsługę kelnerską
  • tort świąteczny – rodzaj i wielkość tortu do uzgodnienia
  • napoje gorące (kawa, herbata, dodatki: cytryna, śmietanka, cukier) bez ograniczeń

Sprawdź też: Catering Mazowieckie.

Copyright Twister-Catering.pl
Warszawa 2008-12
biuro@twister-catering.pl
Mob. 602 280-627; 602 820-534
Tel. (22) 758-63-25
Fax. (22) 758-63-52

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress