Menu wielkanocne

Nadeszła wiosna a z nią jedne z najbardziej radosnych Świąt,
Święta Wielkiej Nocy.
Planując spotkania przy rodzinnym lub firmowym stole zachęcamy do skorzystania z naszego świątecznego menu.
Życzymy Państwu udanych Świąt.

  • jajka przygotowane do podziału podane z solą i pieprzem – dodawane gratisowo do każdego zestawu
  • jajka gotowane na twardo ułożone na szpinaku duszonym z dodatkiem sera wędzonego i kawałków ostrej papryczki
  • jajecznica z kurkami i świeżym szczypiorkiem zapieczona w miseczkach z szynki
  • półmiski jaj: faszerowanych kolorowymi pastami, garnirowanych szynką, łososiem i serem oraz zapiekanych
  • półmiski jaj w sosach: zielonym -  szpinakowym, majonezowym, tatarskim, czerwonym  z kawałkami papryki, wiosennym z rzodkiewką, koperkiem i kiełkami
  • burgery jajeczne podane z mieszanką sałat, pomidorkiem cherry i papryką
  • vol-au-vent z nadzieniem z pieczarek połączonych z jajkiem na twardo i koperkiem/z pastą z łososia i szczypiorkiem
  • ślimaczki z zielonych naleśników wypełnione masą  z serka śmietankowego, jajek i świeżych wiosennych warzyw
  • pieczarki faszerowane duszonym szpinakiem połączonym z kremową śmietanką i jajkiem/boczkiem i żółtym serem
  • roladki z grillowanego bakłażana wypełnione jajkiem i pomidorem w towarzystwie  listków rucoli
  • pieczone kotleciki z zielonego groszku, świeżego szpinaku i kaszy jaglanej obtoczone w płatkach żytnich
  • krucho-drożdżowe rogaliki nadziewane boczkiem ze świeżo tartym chrzanem
  • delikatne ptysie wypełnione nadzieniem z wątróbki drobiowej marynowanej w winie/pastą jajeczną z natką pietruszki
  • ślimaczki z ciasta francuskiego wypełnione rukolą, prażonymi orzechami włoskimi, salami i jajkiem
  • tarteletki  z kruchego ciasta wypełnione duszonym szpinakiem zaprawionym jajkiem aromatyzowanym świeżym czosnkiem  / pastą z brokuła połączonego ze smażoną szalotką i kaparami ozdobione różyczką z wędzonego łososia/duszoną cukinią połączoną z serem ricotta
  • tatar z wiosennych warzyw ozdobiony kroplą musu z czarnych oliwek i przepiórczym jajem
  • wytrawne kruche babeczki  podane z farszami: jajecznym z rzodkiewką i szczypiorkiem/smażonym z cebulką i majerankiem chudym wędzonym bekonem/z buraka wymieszanego ze słodką mandarynką, tartym jajkiem i kuleczkami twarożku śmietankowego
  • roladki z piersi drobiowej wypełnione warzywami udekorowane jajkiem przepiórczym
  • kieszonki z pieczonego schabu wypełnione musem jajeczno-chrzanowym skropione galaretką
  • koziołki z zarumienionej białej kiełbasy podane z trzema rodzajami dipów
  • półmiski mięs pieczonych:  boczek rolowany faszerowany mięsem, marynowana karkówka szpikowana świeżym czosnkiem, schab obsypany  ziołami, soczysta pierś z indyka
  • deska pasztetów własnego wypieku: wieprzowy, drobiowy  i z dodatkiem królika szynka wędzona, gotowana podana w całości z nogą
  • zimne nóżki wieprzowe z warzywami jajkiem

 

Bufet zimny

Sałatki:

  • rucola z serkiem capresi, pomidorkami koktajlowymi  i owocem granatu
  • szpinakowa wariacja z paskami aromatycznego kindziuka,  suszonymi pomidorami i serem feta
  • świeże liście szpinaku z kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, prażonym bekonem i jajkiem
  • sałatka z pieczonych buraków z korniszonami, jajkiem i świeżym koperkiem
  • kolorowe oliwki połączone z soczystymi winogronami, świezym szczypiorkiem i oliwą z oliwek
  • mix sałat ze świeżym szpinakiem, zielonym ogórkiem, awokado, paskami boczku i dresingiem limonkowym
  • tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem
  • sałata rzymska, świeży pomidor, zielony ogórek, kiełki rzodkiewki, jajko i śmietankowy serek wiejski
  • ziemniaczana z jajkiem, kawałkami smażonego boczku, szczypiorkiem i sosem majonezowym
  • lekka sałatka wiosenna z kiełkami słonecznika, rzodkiewką, piersią z wędzonego kurczaka jajkami na twardo

 

Dodatki:

  • koszyki z rozmaitym pieczywem (również  własnego wypieku)
  • chrzan, ćwikła
  • sos chrzanowy z jabłkiem
  • sos tatarski
  • sos wiosenny

 

Bufet ciepły

Zupy:

  • biały barszcz z wędzonym boczkiem i jajkiem
  • czerwony barszcz z jajkiem
  • świąteczny żurek z chrzanem i kiełbasą
  • zupa chrzanowa z jajkiem i boczkiem

Dania główne:

  • biała kiełbasa po staropolsku – pieczona na rumiano, podana ze smażoną cebulką
  • biała kiełbasa w sosie ze świeżego chrzanu
  • dorsz  przekładany musem pomidorowo-paprykowym, zapiekany pod serem pleśniowym
  • filet z łososia z duszonymi w śmietanie porami
  • filet z piersi indyka w sosie pomarańczowym z żurawiną i tymiankiem
  • filet z dorsza marynowany w białym winie podany w sosie z młodego szczawiu
  • indyk pieczony w całości z owocami glazurowanymi
  • karkówka faszerowana szpinakiem i orzechami z dodatkiem przesmażonej cebulki
  • kawałki karkówki przekładane cebulą, pieczarkami i papryką zapieczone z ostrym sosem pomidorowym
  • kotleciki ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami
  • krokieciki nadziewane pieczarkami, jajem i serem
  • mostek cielęcy faszerowany nadzieniem serowo-jajecznym
  • nogi kacze pieczone na rumiano podane z glazurowanymi w miodzie jabłkami i plastrami pomarańczy
  • opiekane pierogi  nadziewane szpinakiem, pieczarkami i jajkiem/pierogi nadziewane ziemniakami i białą kiełbasą okraszone przesmażoną cebulką
  • pierś drobiowa z grillowanym bakłażanem, świeżą bazylią i kardamonem
  • plastry szynki wieprzowej pod kołderką z boczniaków i cebuli
  • polędwiczki wieprzowe podane w sosie z duszonych kurków z cebulą i natką pietruszki
  • roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie z gorgonzoli
  • schab pieczony w winie podany w sosie tuńczykowy z kaparami
  • szaszłyki z białej kiełbasy z wędzonym boczkiem, kolorową papryką, cebulą i suszonymi śliwkami moczonymi w winie
  •  wołowina duszona z cebulą do miękkości z dodatkiem kawałków ananasa i majeranku
  • wołowina wiosenna w sosie ze świeżych ogórków i pieczarek z dużą ilością wonnego koperku
  • zielone curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym, cukinią, szpinakiem  i świeżym imbirem

 

Dodatki do ciepłego dania głównego: 

  • kompozycja kolorowego ryżu
  • kluski śląskie
  • puree ziemniaczane z musztardą francuską
  • ziemniaki z wody z koperkiem

 

Desery i napoje

Ciasta i owoce:

  • baby drożdżowe i piaskowe polewane czekoladą i lukrem,   mazurki,  pascha z bakaliami, razowa szarlotka z miodem, brązowym cukrem i orzechami włoskimi, czekoladowe ciasto brownie, sernik kokosowo-migdałowy z kokosową bezą,
  • kosze owoców sezonowych i cytrusów
  • talerze owoców filetowanych

Napoje:

  • woda mineralna gazowana i niegazowana
  • soki i napoje owocowe
  • kawa i herbata z dodatkami

 

W ramach serwisu gastronomicznego zapewniamy:

  • przygotowanie i dowiezienie potraw
  • zastawę stołową w pełnym asortymencie, obrusy, serwetki, aranżację stołu

 

Dodatkowo proponujemy:

  • świąteczną dekorację stołu
  • obsługę kelnerską
  • tort świąteczny – rodzaj i wielkość tortu do uzgodnienia
  • napoje gorące (kawa, herbata, dodatki: cytryna, śmietanka, cukier) bez ograniczeń

Sprawdź też: Catering Mazowieckie.

Copyright Twister-Catering.pl
Warszawa 2008-12
biuro@twister-catering.pl
Mob. 602 280-627; 602 820-534
Tel. (22) 758-63-25
Fax. (22) 758-63-52

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress